Menu

Adriaanse nuchter na fraaie winst op Feyenoord

Ajax-trainer Co Adriaanse bleef nuchter na de mooie 1-2 overwinning op Feyenoord. In de persconferentie na afloop van de Klassieker Feyenoord-Ajax vond de Amsterdammer de overwinning uiteraard terecht, maar blies niet van de toren.

,,De overwinning was verdiend", sprak Adriaanse. ,,Wij hadden het accent op de verdediging gelegd, maar Trabelsi en Maxwell kwamen veelvuldig mee in de aanval. Dit systeem hebben we eerder tegen Roma en Celtic gespeeld, dus de spelers raken er al een beetje aan gewend. Of ik dit vaker ga spelen, hangt af van de spelers die beschikbaar zijn en of we uit of thuis spelen."

,,Hoewel we weinig kansen hebben gecreeerd, was Feyenoord weinig gevaarlijk uit lopende spelsituaties. Nadat we met tien man speelden voelde je dat de tegentreffer zou komen. Ik was blij dat die in de laatste minuut viel en niet al direct na de rode kaart uit de kopbal van Van Hooijdonk."

Of er sprake was van een examen, wilde de sportpers weten. ,,Nee, dit was pas de tweede competitiewedstrijd. We hebben gewonnen van Liverpool, de beste ploeg van Europa bleek afgelopen week toen ze de Europese SuperCup wonnen. We speelden 1-1 tegen Roda JC . Thuis tegen Celtic was teleurstellend, maar uit hebben we weer goed gespeeld. De mensen die schrijven dat Ajax slecht voetbalt, maken zichzelf belachelijk."