Menu

Adriaanse: ''Op sommige momenten kregen we voetballes''

Trainer Co Adriaanse constateerde na afloop van de wedstrijd dat Ajax op dit moment duidelijk een maatje te klein is voor Celtic. "Celtic was vanavond niet alleen fysiek en qua ervaring veel rijper dan wij, ook in tactisch en technisch opzicht was Celtic veel beter en verder. Op sommige momenten hebben we voetballes gekregen", analyseerde Co Adriaanse.

Trainer Co Adriaanse gaf daarbij het goede spel van Agathe aan Celtic kant als voorbeeld. "Agathe bespeelde vandaag de hele flank. Niet alleen was hij verdedigend goed, maar hij was ook nog eens veelvuldig voorin te zien. Dit omschakelen lukte bij ons in de verdediging en op het middenveld niet. Van der Vaart was trouwens een uitzondering. Die heeft goed gespeeld. Verder hadden we moeite de bal voorin met Zlatan en Nikos vast te houden. Larsson en Sutton deden dit veel beter. Op onze sterkste punten; spelen op balbezit en het positiespel was Celtic ook superieur"

Naast de moeizame omschakeling van de verdediging naar de aanval, het slechte spel in balbezit en het positiespel weet Adriaanse het verlies aan persoonlijk fouten. "Vooral achterin kwamen we tekort. Chivu gaf bij de goal te veel rugdekking, waardoor er een gat ontstond."

Adriaanse was pessimistisch over de kansen in Schotland. "Alles is mogelijk in voetbal, maar zelfs als wij ons niveau halen en Celtic speelt zoals het vandaag speelde dan wordt het erg moeilijk. Celtic is in alle opzichten veel verder dan wij."