Menu

Adriaanse: ''Ploeg heeft bewezen dat sfeer goed is''

De journalisten kwamen woensdagavond laat binnendruppelen bij de persconferentie na een heroïsche wedstrijd van Ajax. Bijna iedereen moest het verslag herschrijven nadat de Amsterdammers met tien man een 0-2 achterstand hadden omgebogen in een 3-2 overwinning. Uiteraard tot grote tevredenheid van Adriaanse en tot teleurstelling van Van 't Schip.

Adriaanse was trots op zijn jongens na de enerverende ontmoeting met FC Twente. ,,Na de thuisnederlagen tegen NAC en PSV moesten we deze winnen. Daarom koos ik ervoor om overal op het veld een tegen een te spelen. Het was simpel een kwestie van duels winnen. Bij die twee doelpunten was dat dus niet het geval."

,,Tot overmaat van ramp moest Mido eruit, ik weet niet of dat helemaal terecht was, maar dan wordt het nog moeilijker. Dat betekent niet dat we niet in de wedstrijd zaten. Maar met tien tegen elf lijkt het onmogelijk om nog gelijk te komen, laat staan te winnen."

Dat gebeurde wel. ,,Als er niets meer te verliezen is, dan komen er krachten naar boven. We hebben over de hele wedstrijd gezien volkomen terecht gewonnen, want in de tweede helft kwam Twente er niet meer uit. Wamberto had nog een penalty moeten krijgen, maar het arbitrale trio was bepaald niet voor Ajax. Dat we toch wonnen, is een compliment voor deze jonge ploeg, die bewezen heeft te kunnen knokken en die bewezen heeft dat de sfeer goed is. Anders zet je niet zo'n prestatie neer."

Adriaanse had overigens niet het gevoel dat deze winst hem redde. ,,Hoezo gered?", vroeg hij zich hardop af. ,,Ik lig toch niet in het water zonder zwembandjes? Mijn positie is zorgelijk, want we hebben vaak verloren. Maar ik ging niet heen met het gevoel dat dit bij verlies mijn laatste wedstrijd zou zijn."

De oud-Ajacied en huidige trainer van FC Twente, John van 't Schip, moet bijna van zijn stoel zijn gevallen door het schouwspel dat zijn pupillen in de tweede helft op de mat legden. ,,We hebben in de tweede helft zeer slecht gespeeld. Ze konden amper twee keer een medespeler vinden. We zakten steeds verder in en die derde goal was de nekslag. Dit is zeer teleurstellend."