Menu

Adriaanse stapt op bij Porto

Dit weekeinde was hij nog als trainer van FC Porto in de Amsterdam ArenA. Deze woensdagmiddag stapte Co Adriaanse op bij de Portugese landskampioen. De voormalige trainer van Ajax heeft per direct al zijn taken neergelegd wegens een vertrouwensbreuk met het bestuur van de Portugese club. Volgens Adriaanse leidde die breuk tot een onwerkbare situatie. Ook zijn assistent en voormalig coach van Jong Ajax, Jan Olde Riekerink, techniektrainer Chris Kronshorst en keeperstrainer Wil Coort nemen ontslag.

De betrokken maakten hun beslissing woensdag bekend in een summiere persverklaring. De betrokkenen wilden geen van allen reageren op het nieuws. Het is onduidelijk waarom Adriaanse is gebotst met het bestuur.

Adriaanse stapte vorige zomer na een succesvolle periode bij AZ over naar de Portugese club en was direct in zijn eerste jaar succesvol. Hij werd - voor het eest in zijn loopbaan - landskampioen en won bovendien de nationale beker. De afgelopen
weken was hij met Porto in Nederland. De club deed ondermeer mee aan het Amsterdam toernooi.
Op dat toernooi gaf Adriaanse geen blijk van een verslechterde verhouding met de bestuurders van de club, waar hij in beeld was gekomen door zijn goede resultaten met AZ. Bij die club bereikte hij twee jaar op rij Europees voetbal. Eerder was hij al succesvol geweest met Willem II. Met bescheiden middelen haalde hij bij de Brabantse club de Champions League.


Bron: ANP/Ajax.nl