Menu

Adriaanse teleurgesteld over verlies

Ajax-trainer Co Adriaanse was erg teleurgesteld over de 1-0 nederlaag die Ajax opliep in de eerste wedstrijd van het Amsterdam Tournament. ,,We hadden dit duel moeten winnen of gelijkspelen. Nu zal het heel erg moeilijk worden het toernooi te winnen."

De Amsterdamse oefenmeester keek ontevreden terug op de eerste helft. ,,We hadden problemen in de verdediging en op het middenveld. In de tweede helft heb ik dat proberen te veranderen door Shota Arveladze de opdracht te geven meer verdedigend werk op te knappen. Ook Mido en Van der Meyde moesten meer assisteren op het middenveld."

Hoewel dat goed leek te lukken, bleef Milan goed. ,,Je kan zien dat Milan erg goede spelers heeft, ze konden elkaar blindelings vinden. Daarnaast waren Inzaghi en Shevchenko zeer beweegelijk."

,,In de tweede helft viel het op dat Milan slechts tien trainingsdagen in de benen had. Wij kregen goede kansen. Cruciaal was de mogelijkheid van Shota Arveladze. Op basis van de tweede helft hadden we een doelpunt wel verdiend."

,,Ik ben niet tevreden over Zlatan. Hij moet nog wennen aan het spel van Ajax, omdat hij gewend is in een 4-4-2 opstelling te spelen. Je kon zien dat hij goed is, maar toch verloor hij veel de bal."

Adriaanse liet, op O'Brien na, iedere basisspeler 90 minuten spelen. ,,Ik heb niets veranderd, omdat ik iedereen een hele wedstrijd wilde laten spelen. Op een gegeven moment waren een paar spelers rijp om gewisseld te worden, maar ik heb ze laten staan."