Menu

Adriaanse: '' Vervelend van gele kaarten en serieuze blessure''

Trainer Co Adriaanse betreurde na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Apollon Limassol de twee gele kaarten en de serieuze blessure van Mido. ,,Terwijl het toch relatief een rustig duel was. Daarom is het zonde dat Chivu en Trabelsi een gele kaart kregen en Mido geblesseerd raakte. Vooral met het oog op de moeilijke uitwedstrijd bij Groningen komende zondag."

Adriaanse analyseerde de wedstrijd na afloop: ,,We hadden in de eerste helft veel tijd nodig als we in balbezit waren. We vergaten vooruit te voetballen. Daarnaast hielden we voorin de bal niet goed vast."

,,In de tweede helft ging dat veel beter. Apollon Limassol raakte ook vermoeid, vooral omdat zij voordurend achter de bal aan moesten jagen. Een van de redenen dat wij veel balbezit hadden was het goede veld. De bal kon snel rond gaan, waardoor we de ruimte goed benutten."

In de tweede helft keerde Nikos Machlas, die bij aanvang van het duel de voorkeur had gekregen boven Zlatan, niet terug in het veld. ,,Nikos speelde geen goede wedstrijd", vond de trainer. ,,Hij leed veel balverlies. Ik had hem opgesteld op basis van psychologische gronden. Hij kent het land. Maar een assist en een kans is niet genoeg voor een spits als Machlas."

,,In de tweede helft kwam er ook meer gevaar van het duo Zlatan/Wamberto. Ik begon de wedstrijd met Mido, omdat hij sowieso heeft aangetoond de gevaarlijkste spits is. Afhankelijk van de wedstrijd bepaal ik welke spits ik inzet."

De 2-0 voorsprong die Ajax had, was niet geruststellend geweest voor Adriaanse. ,,Dat gaf geen zekerheid. Apollon heeft goede, snelle spelers. Vooral Pittas vond ik erg goed. Misschien kan ik hem huren voor de vrije trappen, want die waren erg gevaarlijk. Apollon was wel in het psychologisch nadeel omdat ze in Nicosia moesten spelen en niet in hun eigen stadion. Thuis ben je toch het sterkste."