Menu

Adriaanse voert boventoon in speculaties

Het speculeren is begonnen. Direct na het bekend maken dinsdagmiddag van het op non-actief stellen van Jan Wouters kwam de geruchtenstroom op gang over zijn opvolger. Geen enkel radio of tv-programma of krant laat de kans liggen zich te mengen in de discussie wie de beste trainer voor dit Ajax zal zijn. Radio 2 had een pool, welke met overweldigende voorsprong werd gewonnen door Co Adriaanse.

Bij Ajax dienen na dit seizoen liefst vier plaatsen binnen het technisch kader opgevuld te worden. Hoofdtrainer, bestuurslid technische zaken, hoofd opleidingen en directeur spelersbeleid. De naam van de huidige Willem II-trainer en oud-Hoofd opleidingen bij Ajax voert deze dagen in alle speculaties de boventoon.

Algemeen directeur Frank Kales deed dinsdag in het programma Barend en Van Dorp een duit in het zakje: ,,Natuurlijk is Co een van de kandidaten, een belangrijke. Binnen de club zijn er mensen die Adriaanse graag bij Ajax terug willen zien. Maar we zijn nog niet tot een conclusie gekomen. Er is een lijstje. Ik wil niet ingaan op de namen op die lijst, maar Gerard van der Lem staat er niet op."

Tegen het ANP ontkende Adriaanse Ajax gesproken te hebben over de trainersfunctie. ,,De verhalen dat ik al getekend zou hebben, zijn pure speculaties. Daar is geen sprake van'', aldus de gedoodverfde opvolger, die bij Ajax hoofd opleidingen was voordat hij naar Willem II ging. ,,Mijn toekomst is ongewis, ik heb nog niets.''

Uiteraard viel aan de tafel van Barend, Van Dorp en Mulder de naam van Johan Cruijff. Hij heeft, zoals bekend, geen interesse in de trainerspost, maar op de vraag van BVD of Cruijff kandidaat is voor het bestuur antwoordde Kales positief. ,,Cruijff is welkom als bestuurslid technische zaken. Als hij dat zou willen doen, dan absoluut! Het lijkt me fantastisch. Johan heeft zo zijn waarde. Maar ik bepaal niet wie er in het bestuur komt te zitten."

Kales sluit een terugkeer van Danny Blind bij Ajax niet uit. Daarover zei hij het volgende: ,,Er was een verschil van mening tussen Blind en Wouters. Blind wilde eerder ingrijpen. Beiden hebben nooit geleerd dit soort conflicten uit te spreken. Mogelijk dat Blind terugkeert als trainer. De deur blijft open."

Aandeel stijgt met stip

Voor het aandeel Ajax was het ontslag van Wouters een goede zaak. Op de AEX steeg het aandeel met een hele euro liefst tien procent en was daarmee het best stijgende aandeel van de dinsdag.