Menu

Adriaanse: ''We hebben terecht gewonnen''

In blessuretijd wist Ajax afgelopen zondag te winnen van AZ. Van der Vaart redde Ajax in de 93ste minuut door de enige treffer na een doorkopbal van Mido in het doel te schieten. AZ-trainer Van Stee was op de persconferentie duidelijk aangeslagen. Co Adriaanse was opgelucht dat het geluk nu aan Ajax' zijde lag.

AZ trainer Henk van Stee:"Ik vind dat we in de eerste helft weinig kansen hebben weggegeven. We veroverden af en toe goed de bal en hadden een aantal goede kansen. Ik was er dan ook van overtuigd dat we de tweede helft meer mogelijkheden zouden krijgen. Ajax voerde echter de druk op, maar kreeg hierdoor het grootste gedeelte van de wedstrijd geen uitgespeelde kansen. Met Dries Boussatta kregen we vijf minuten voor tijd zelfs de beste kans. En ja, als je er dan alsnog zo af gaat dan is dat erg zuur. We hebben gestreden, maar staan met lege handen."

Dat gold niet voor Ajax-trainer Co Adriaanse, die het geluk dit keer aan zijn zijde had. "Gezien de hele wedstrijd hebben we terecht gewonnen. We waren sterker en hadden veel meer balbezit. De eerste helft waren we wat ongelukkig met de diepe pass. Zlatan en Machlas zaten de eerste helft niet goed in de wedstrijd. De bezetting op de zijkanten met Maxwell en Heitinga was wel goed."

,,In de tweede helft heb ik Mido ingebracht en Zlatan laten staan. We zochten met de lange bal het doelpunt en dan kun je Zlatan en Mido goed gebruiken. Hoe Van der Vaart op het middenveld speelde was fantastisch. Hij maakte ook een fantastische goal. Net als tegen Roda JC en Feyenoord trouwens. Gelukkig heeft de ploeg met het meeste balbezit gewonnen", concludeerde Adriaanse.