Menu
Adriaanse wil op LG Amsterdam Tournament ‘Ajax-voetbal’ spelen

Adriaanse wil op LG Amsterdam Tournament ‘Ajax-voetbal’ spelen

Voor het tweede achtereenvolgende jaar neemt FC Porto deel aan het LG Amsterdam Tournament en ex-Ajax-trainer Co Adriaanse kijkt ernaar uit: ,,Het LG Amsterdam Tournament is een prestigieus toernooi en Inter en Manchester United zijn fantastische tegenstanders. Het zijn grote, mooie clubs. Het heeft uiteraard ook altijd iets extra’s om terug te zijn in Amsterdam, in de ArenA, bij mijn oude club Ajax."

Na zijn tweede plaats in het toernooi van vorig jaar gaat Adriaanse dit jaar voor de winst: ,,Ik wil hier toch iets laten zien. Ik wil laten de mensen laten zien dat we niet ‘Portugees’ spelen, maar dat we aanvallend en aantrekkelijk voetbal spelen, míjn voetbal, ‘Ajax-voetbal’. Uiteraard moeten we ook winnend spelen; het toernooi winnen lijkt me wel mooi."

Adriaanse reageert enthousiast als hij hoort dat hij 5 augustus bij het duel tussen FC Porto en Internazionale waarschijnlijk oog in oog komt te staan met Maxwell, de Braziliaan die onder zijn leiding bij Ajax debuteerde en uitgroeide tot een onmisbare kracht en een publiekslieveling van de Amsterdammers: ,,Maxwell is echt een fantastische speler, een heel mooie voetballer en bovendien een geweldig mens. Ik kijk ernaar uit om hem weer te zien.”

Nederlandse kranten leest de oefenmeester niet meer. Zijn oude club Ajax volgt hij via de schotel. Oud-Barcelona-speler Gabri vindt hij bijvoorbeeld een goede aankoop: ,,Gabri is een ervaren jongen die onder Nederlandse trainers als Cruijff en Rijkaard al veel ervaring heeft opgedaan met de manier van spelen bij Ajax.”
Ook over topscorer Klaas Jan Huntelaar is de oefenmeester zeer te spreken: ,,Klaas Jan is mijn type speler, hij is een fantastische voetballer, die alles simpel doet en dus goed.”

Vorig seizoen won Adriaanse met FC Porto na een enerverend seizoen de landstitel én de beker en om ook dit jaar weer goed te presteren én het Estádio do Dragão vol te spelen heeft Adriaanse zijn selectie onder andere versterkt met oud AZ-aanvaller Tarik Sektioui en ex-Académica speler Ezequias. ,, Sektioui is een creatieve, snelle buitenspeler waarvan er in Europa niet zoveel rondlopen en Ezequias is een linksbenige verdediger, die als back, centraal of zelfs op het middenveld uit de voeten kan.’’

‘Mister’ - zoals trainer Co Adriaanse respectvol door iedereen binnen de club genoemd wordt - is erg enthousiast over zijn club FC Porto en de professionele manier waarop zaken worden aangepakt. Ook over de instelling van zijn spelers spreekt hij lovende woorden: ,,Het zijn winnaars, echte mannen, die absoluut tot het uiterste gaan om te winnen. Bovendien zijn het dusdanige professionals dat ze elkaar op natuurlijke wijze corrigeren zonder dat ik daar iets aan hoef te doen.”

Vrijdag 4 augustus om 19.00 uur speelt Adriaanse met FC Porto tegen Sir Alex Fergusons Manchester United en om 21.15 uur komen Ajax en Inter in actie. Zaterdag 5 augustus speelt Maxwells Inter om 19.00 uur tegen het FC Porto van zijn voormalig trainer Adriaanse en om 21.15 uur sluiten Ajax en Manchester United het LG Amsterdam Tournament af.

De vrije verkoop voor het LG Amsterdam Tournament is in volle gang. Kaarten zijn zonder Club Card-verplichting te koop bij alle filialen van TicketBox en te bestellen via www.ticketbox.nl . De goedkoopste kaarten voor een avond kosten slechts € 27,- waarvoor de toeschouwer maar liefst twee topwedstrijden te zien krijgt.