Menu
Adrie Koster blijft bij Ajax

Adrie Koster blijft bij Ajax

Adrie Koster zal volgend jaar weer trainer/coach van Jong Ajax zijn. Ondanks de belangstelling van diverse Eredvisieclubs heeft Koster afgelopen weekend besloten zijn contract bij Ajax uit te dienen.

Wat is de reden dat je blijft?

,,Laat ik vooropstellen dat ik een tweejarig contract tekende en dat is nu bijna halverwege. Ik begon afgelopen juli vol overgave met Aron Winter aan een klus bij Jong Ajax en daar moest ik vanwege mijn plotselinge overplaatsing naar de A-selectie natuurlijk mee stoppen. Voor spelers is de stap van Jong Ajax naar de A-selectie heel belangrijk en heel groot. Martin van Geel benaderde me vorig jaar omdat ze een ervaren trainer bij Jong Ajax wilden hebben die een aanvallende visie op het voetballen heeft. En dat willen ze nu nog steeds. Ik denk dat ik met mijn ervaring die jongens nog beter kan voorbereiden op die stap. Er loopt veel talent rond en het is een leuke leeftijdscategorie om mee te werken. Dat was vorig jaar een belangrijke reden om naar Jong Ajax te gaan en dat is nu nog steeds een belangrijke reden om het een leuke baan te vinden. Dat Ajax me aan mijn contract heeft gehouden, dat zie ik als compliment.''

Klopt het dat het ook een uitdrukkelijke wens van Van Basten was dat jij zou blijven?

,,Ja, dat klopt. We hebben een goed gesprek gevoerd en hij heeft me verteld wat zijn plannen zijn en dat hij het fijn zou vinden als ik weer trainer van Jong Ajax word. Ik kijk erg naar de samenwerking uit. Het is natuurlijk erg belangrijk als er wederzijds vertrouwen is tussen de hoofdtrainer van het eerste elftal en de trainer van de Beloften. Maar ik had al wel met enkele clubs gesproken, dat klopt.''

Waaronder PSV?

,,Waaronder PSV, ja.”

Dat ligt natuurlijk gevoelig. Zeker in deze fase van de competitie.

,,Dat ligt gevoelig bij de buitenwereld. Niet bij mij. Ik merk het vooral aan vragen van journalisten. En er heeft zelfs al in de krant gestaan dat ik getekend zou hebben. Onzin. Ik ben tot aan het einde van dit seizoen hoofdtrainer van Ajax. We staan tweede en hebben nog kans op het kampioenschap van de Eredivisie. Die kans heb ik als trainer van bijvoorbeeld Excelsior en RKC nooit gehad. Dus dit is voor mij ook een unieke situatie. Elke sportman wil prijzen winnen. Snap je wat ik bedoel? Als we de kans krijgen om een landstitel op ons cv te zetten dan laten we die kans niet liggen, sterker nog, we zijn er dagelijks keihard voor aan het werk. Mensen die mij kennen weten dat ik zo in elkaar zit en dus helemaal niet bezig ben met andere dingen.”

Wordt de overgang naar Jong Ajax groot?

,,Nee hoor. Alhoewel, het is rondom de ploeg natuurlijk een stuk rustiger dan bij Ajax 1. Ik heb dit seizoen elke thuiswedstrijd en bijna elke uitwedstrijd van Jong Ajax bezocht en ik spreek regelmatig met Aron. Natuurlijk is de situatie rondom de ploeg heel anders dan bij Ajax 1, maar dat spreekt voor zich en daar heb ik geen moeite mee. Maar ik wil me de komende weken focussen op Ajax 1.”

Tot slot dan, ben je blij met de nieuwe speeldatum van PSV - Ajax?

,,Ja, het was al snel duidelijk dat 19 maart de snelste optie was en wij wilden deze wedstrijd zo snel mogelijk inhalen. Dat lijkt nu te gaan lukken dus dat is mooi. Al blijft het erg vervelend dat er zondag niet gevoetbald is. De groep was fit en iedereen keek enorm uit naar PSV - Ajax. Laten we zondag beginnen met een goed resultaat tegen Willem II.”