Menu
Adrie Koster klaar voor de start

Adrie Koster klaar voor de start

Na de oefensessie in het Amsterdamse Bos stond de selectie van Ajax vanmiddag weer op het trainingsveld naast de ArenA. Adrie Koster, die vanaf maandag aan de slag gaat met Jong Ajax, was er ook bij.

De voorbereiding van Jong Ajax begint pas aanstaande maandag, maar Adrie Koster staat alweer ruim een week op het trainingsveld. De nieuwe Beloftentrainer loopt sinds vorige week donderdag mee met de A-selectie. ,,Het is de perfecte manier om kennis te maken met de jongens”, zegt de 52-jarige trainer. ,,Ik zal met een aantal toch wel te maken krijgen bij Jong Ajax. Het is goed om ze daarom nu al aan het werk te zien en een beetje te leren kennen.”

De ‘meeloopdagen’ bevallen Koster uitstekend. ,,Je krijgt hierdoor echt zin om met je eigen groep aan het werk te gaan”, zegt de oud-international. ,,Je merkt echt dat Ajax een topclub is. De kwaliteit van de spelers is ontzettend hoog en de publieke belangstelling is enorm. Dat zijn de grootste verschillen met de clubs waar ik hiervoor als trainer heb gewerkt.”

Koster trainde vrijdagmiddag apart met Thomas Vermaelen. Beide mannen hebben een RKC-verleden. Koster trainde vrijdagmiddag apart met Thomas Vermaelen. Beide mannen hebben een RKC-verleden.

Na het weekend gaat voor Koster het échte werk beginnen. Dan moet hij met Aron Winter de Beloften van Ajax zien klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Zijn werkzaamheden vinden dan weer voornamelijk plaats op en om de Toekomst. Volgens Koster een prettige werkomgeving. ,,Het gevoel is goed”, zegt hij over het sportcomplex van Ajax. ,,Er hangt een sfeer van: ‘We gaan het met z’n allen doen’. Ik heb al veel jeugdtrainers de hand geschud en een paar van hen kende ik al wel een beetje. Wat dat betreft is de voetbalwereld niet zo groot.”

Koster weet wat hij wil bereiken met Jong Ajax. ,,Het doel is duidelijk: wij moeten ervoor zorgen dat onze spelers doorstromen naar het eerste. En daarnaast hopen we natuurlijk ook te gaan presteren. We beginnen maandag met een groep van zeventien spelers, maar die kan in de loop van het seizoen in samenstelling veranderen. Bij Jong Ajax werk je niet met een échte vaste groep zoals bij Ajax 1, maar het is de kunst om daar mee om te gaan.”