Menu
Adrie Koster tekent contract

Adrie Koster tekent contract

Adrie Koster heeft woensdagmiddag zijn contract als hoofdtrainer van Jong Ajax ondertekend. Vanaf 1 juli zal hij het beloftenteam gaan trainen samen met Aron Winter, de huidige hoofdtrainer

Koster noemt Ajax een club die op zijn lijf is geschreven. ,,Ajax is een topclub met grote talenten. Talenten die aanvallend denken, dominant spelen en altijd de kortste weg naar het doel zoeken. Zo dacht ik zelf als speler en trainer ook”, aldus de 52-jarige Zeeuw die als speler actief was voor Roda JC en PSV en het Nederlands elftal (drie interlands). Als trainer begon hij in 1985, zijn eerste baan was die van assistent-trainer bij FC Eindhoven. Het daarop volgende seizoen werd hij assistent-trainer bij Willem II, waar hij in 1990 hoofdtrainer werd. In de periode na 1990 was Koster coach van respectievelijk Roda JC, Helmond Sport, TOP Oss, Excelsior en RKC Waalwijk.

Adrie Koster tekent zijn contract Adrie Koster tekent zijn contract

Ook technisch directeur Martin van Geel denkt dat de baan goed bij Koster past. ,,We zochten een trainer met heel veel ervaring, ook als speler op het hoogste niveau. Daarbij staat hij aanvallend voetbal voor en past hij goed in de organisatie: Adrie is een reeële man met wie je goed kunt samenwerken.”

Koster verheugt zich op zijn beurt op de samenwerking met Aron Winter. ,,We hebben natuurlijk al kennisgemaakt en wat zaken doorgenomen rond de organisatie. Het klikt goed.” Martin van Geel had niet anders verwacht: ,,Ik ben blij dat Winter erbij blijft. Het zijn twee uitstekende trainers die elkaar goed kunnen aanvullen.”