Menu
AEGON Ajax Toekomst Journaal: C2 & A1

AEGON Ajax Toekomst Journaal: C2 & A1

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de C2 en de A1 aan het werk. De C2 (foto) gaf het goede voorbeeld met een 7-0 overwinning op Voetbalacademie FC Twente/Go Ahead Eagles C4. De A1 kwam in de mini-Klassieker niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

De C2 is dit seizoen nog altijd ongeslagen in de competitie. Tot en met het doelpuntenfestival tegen VA Twente/Go Ahead Eagles werden liefst zeven zeges geboekt. Zaterdag liet onder meer Donny van de Beek knap van zich spreken. De Ajacied tekende voor liefst drie treffers plus een assist. Adham El Idrissi, Melle Kruit (goed voor twee treffers en een assist) en Mauro Savastano waren de overige doelpuntenmakers.

C2-trainer Orlando Trustfull is vooral de laatste weken al tevreden over de prestaties van zijn talenten. ,,We spelen vooral de laatste vier wedstrijden goed en verzorgd voetbal. Er wordt telkens goed druk naar voren gezet. Zo is voetbal ook het leukst om te spelen. Het is attractief en ook leuk om naar te kijken'', vertelt Trustfull, dit seizoen een nieuw trainersgezicht in de jeugdopleiding van Ajax. ,,FC Twente heeft geloof ik niet een keer op doel geschoten. De tegenstander trok zich ook erg terug. Alsof ze de Champions League konden winnen. Het is tegen zo’n verdedigende ploeg wel lastig kansen te creëren, maar daar zijn we gelukkig wel goed in geslaagd. Eigenlijk maakt het niet uit waar we spelen; de tegenstander speelt toch wel verdedigend. Vooral om tegen te houden.’’ De C'tjes kunnen de goede lijn doortrekken in de uitwedstrijd tegen FC Almere City C2. De Ajacieden treden zaterdag vanaf 10:30 aan in Almere.

Ajax A1 kwam, met tien man (na rood voor Joël Veltman), uiteindelijk tot een gelijkspel tegen Feyenoord/Excelsior A1. Davy Klaassen hielp de Ajacieden voor rust wel aan een voorsprong. Met een man minder incasseerden de Amsterdammers alsnog een gelijkmaker. Het is ongemeen spannend in de Eredivisie voor A-junioren. De Ajacieden van trainer Frank de Boer staan een punt achter de Rotterdamse koplopers Sparta A1 en Feyenoord/Excelsior A1. De koplopers haalden uit hun eerste acht competitieduels 17 punten. Zaterdag spelen de Ajacieden een thuiswedstrijd tegen Vitesse/AGOVV A1. De wedstrijd op de Toekomst begint om 14:30 uur en is gratis toegankelijk.

Bekijk de samenvattingen van de Ajax-talenten later vandaag op Ajax TV op Eredivisie Live

Lees hier het complete wedstrijdverslag van Ajax A1

Ajax A1 behaalde een gelijkspel in de mini-Klassieker tegen Feyenoord/ Excelsior A1. Ajax A1 behaalde een gelijkspel in de mini-Klassieker tegen Feyenoord/ Excelsior A1.