Menu
Aegon Future Cup: Ajax & Anderlecht

Aegon Future Cup: Ajax & Anderlecht

Voor de vijfde achtereenvolgende keer wordt tijdens het paasweekeinde de AEGON Future Cup gehouden op sportpark de Toekomst. Ajax.nl zet de deelnemers in vier afleveringen op een rij. In deze eerste aflevering: gastheer Ajax B1 en de B-junioren van Anderlecht.

Anderlecht

Een van de favorieten voor de eindzege. Dat is Anderlecht zonder twijfel. Drie keer deed de Belgische topclub mee aan het toernooi en tweemaal leidde dat tot de eerste plaats, in 2011 en 2013. Opvallend: beide finales waren tegen Ajax, dat telkens net even te kort kwam tegen de Brusselse formatie. Beide edities maakte Paars-Wit grote indruk. Zo werd de trofee in 2011 binnengesleept zonder ook maar één tegentreffer te incasseren. Een fraaie statistiek en daar komt nog eens bij dat enkele spelers van die ploeg inmiddels hun debuut hebben gemaakt in het eerste elftal. Zoals de balvaardige Dennis Praet, die in 2011 werd verkozen tot speler van het toernooi. Ongetwijfeld staat een nieuwe generatie te trappelen om in zijn voetsporen te treden.


Ajax

Geen voetbalploeg die op eigen grond een modderfiguur wil slaan. Vandaar dat Ajax B1 ook dit jaar weer om de prijzen hoopt te spelen op de Aegon Future Cup. Eerder deed de ploeg dat met succes in 2010 en 2012, toen de eerste plek werd behaald ten koste van respectievelijk China onder 17 en Manchester United.

Vorig jaar was de B1 ook dichtbij de eindzege, maar toen werd er met 0-2 verloren van het zeer sterke Anderlecht. Desalniettemin was het voor de lichting van dat moment een zeer geslaagde ervaring op de Toekomst. Leerzaam ook vooral. Niet voor niets wordt het toernooi beschouwd als een meetmoment met de beste tieners van Europa.