Menu
AEGON Future Cup: Ajax B1 naar finale

AEGON Future Cup: Ajax B1 naar finale

Ajax B1 heeft maandagochtend de finale van de AEGON Future Cup bereikt. Op Sportcomplex de Toekomst won het team van Robin Pronk de halve finale tegen de B-junioren van AC Milan op overtuigende wijze: 3-0. Davy Klaassen maakte twee doelpunten. In de finale treft Ajax maandagmiddag China U-17, dat Bayern München in de andere halve finale met 1-0 versloeg.

De uitstekende reeks van Ajax B1 kreeg op de finaledag een goed vervolg. Na de zeges op Liverpool (1-0), China U-17 (4-0) en Barcelona (2-0) tijdens de groepsfase werd ook AC Milan in de halve finale met klinkende cijfers verslagen. In de finale treft Ajax het nationale team van China U-17. De Chinezen versloegen verrassend Bayern München met 1-0 in de andere halve eindstrijd. Zondag versloeg Ajax de finalist uit Azië nog met 4-0 in de tweede poulewedstrijd.

Na een wat onwennige beginfase kwam Ajax na een kwartier op voorsprong tegen AC Milan. Davy Klaassen zette Ajax met zijn eerste doelpunt van het toernooi op het goede spoor. In het restant van de eerste helft kregen onder meer Klaassen en Terell Ondaan nog goede kansen. Aan de andere kant kwam het team van Robin Pronk goed weg toen Xandro Schenk de bal bij een inzet van de Italianen van de lijn haalde.

In het tweede half uur stelde Ajax de overwinning definitief veilig. Nadat eerst Youssef Fennich en Lesley de Sa een goede kans op de tweede treffer kregen, was het opnieuw Klaassen die in de 48e minuut doeltreffend toesloeg. En hoe. Met een fraaie volley passeerde hij de keeper van Milan: 2-0.

Davy Klaassen scoorde twee keer tegen AC Milan. Davy Klaassen scoorde twee keer tegen AC Milan.

In de slotfase bepaalde Terell Ondaan - die zondag met een schitterende omhaal tegen Barcelona scoorde – de eindstand op 3-0. De aanvaller reageerde attent op een afgeslagen bal van Rowendey Schoop. Zijn derde doelpunt tijdens de AEGON Future Cup was niet zijn mooiste, maar wel een die zijn ploeggenoten een grote glimlach op het gezicht bezorgde; Ajax staat immers in de finale.

Een mooie bijkomstigheid bij de zegereeks van Ajax B1 is de solide verdediging. Tijdens de drie groepsduels en de halve finale tegen AC Milan hebben de B-junioren van Ajax nog geen enkel doelpunt tegen gekregen. ,,Dat moeten we maar houden zo”, verwees een tevreden trainer Pronk alvast naar de finale. ,,Ik sta hier met een meer dan tevreden gevoel. Zowel vanwege het vertoonde spel, als de uitslag uiteraard. In deze vier wedstrijden hebben de spelers zich enorm goed ontwikkeld. We kijken uit naar de finale.”

De finale van de AEGON Future Cup gaat deze maandag tussen Ajax en China. De aftrap is om 15.00 uur op Sportcomplex de Toekomst. Vanaf 13.30 uur strijden Bayern München en AC Milan om de derde plaats.

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

De Italiaanse keeper duikt over Ajax-aanvoerder Ouasim Bouy heen. De Italiaanse keeper duikt over Ajax-aanvoerder Ouasim Bouy heen.
Blijdschap na de 1-0 van Davy Klaassen. Blijdschap na de 1-0 van Davy Klaassen.
Veel toeschouwers bekeken maandagochtend de halve finale tussen Ajax en AC Milan. Veel toeschouwers bekeken maandagochtend de halve finale tussen Ajax en AC Milan.
Fabian Sporkslede kijkt geconcentreerd naar tegenstander Massimiliano Dimitro. Fabian Sporkslede kijkt geconcentreerd naar tegenstander Massimiliano Dimitro.