Menu
AEGON Future Cup: Ajax & Bayern

AEGON Future Cup: Ajax & Bayern

Voor de vierde achtereenvolgende keer wordt tijdens het paasweekeinde de AEGON Future Cup gehouden op sportpark de Toekomst. Ajax.nl zet de deelnemers in vier afleveringen op een rij. In deze eerste aflevering: gastheer Ajax B1 en de B-junioren van Bayern München.

FC Bayern München

Net niet. Dat is keer op keer het verhaal van Bayern München o/17 op de AEGON Future Cup. Alle drie de keren dat de Duitsers deelnamen, werden ze in de halve finale uitgeschakeld. Om vervolgens twee keer toe te slaan in de troostfinale en eenmaal als vierde te eindigen. Lang geen slechte prestaties, maar na deze resultaten zal de Beierse delegatie vermoedelijk maar één doel voor ogen hebben: eindelijk een keer de finale halen. Gezien de huidige klassering van Bayern in de U17-Bundesliga Süd - half maart stond de ploeg zevende - wordt dat nog een hele opgave. Toch kan het niet anders dat de Duitsers met een vracht aan talent arriveren in Amsterdam. Met misschien wel de nieuwe Toni Kroos, Philip Lahm of Thomas Müller in de gelederen, nu stuk voor stuk basisspeler in de hoofdmacht van Bayern, maar ooit deeluitmakend van het opleidingsinstituut van der Rekordmeister.

Nog een interessant weetje: de huidige coach van het onder 17-team is Marcus Sorg. Hoewel je het niet snel verwacht van een jeugdtrainer, heeft deze oefenmeester al geproefd van het trainerschap in de hoogste voetbalafdeling van Duitsland: de Bundesliga. Een halfjaar lang had Sorg SC Freiburg onder zijn hoede, alvorens hij vanwege slechte prestaties de laan werd uitgestuurd.

Ajax reikte de afgelopen drie edities telkens tot de finale. Ajax reikte de afgelopen drie edities telkens tot de finale.

Ajax

Gastheer Ajax B1 heeft de AEGON Future Cup al tweemaal gewonnen. De eerste keer was in 2010, toen werd afgerekend met China onder 17. De tweede keer in 2012, toen Manchester United via strafschoppen werd geklopt. Kortom: ook dit jaar zijn de verwachtingen weer hooggespannen. B1-coach Orlando Trustfull sprak eerder op deze website al van een waardevolle krachtmeting. ,,In de AEGON Future Cup zijn de beste jongens van hun land aanwezig. Het is voor onze jongens dus opnieuw een mooi meetmoment om te kijken waar ze staan. Het gewicht daarvan is niet in waarde uit te drukken. Ik verwacht er in elk geval veel van en hoop dat we ver komen, want dat is natuurlijk ook leuk voor de toeschouwers.’’

Speelschema AEGON Future Cup