Menu
AEGON Future Cup: Ajax in halve finale

AEGON Future Cup: Ajax in halve finale

Ajax B1 heeft zich geplaatst voor de halve finale van de AEGON Future Cup. In een zeer aantrekkelijk schouwspel won het elftal van trainer Robin Pronk met 3-0 van Celtic. Maandagochtend spelen de Ajacieden tegen Bayern München.

In de openingsfase van het derde groepsduel liet Celtic zien dat het geen gemakkelijk duel zou worden. De Schotse talenten begonnen zeer aanvallend en lieten enkele keren hun tanden zien. Paul Joseph George had de beste kans. George schoot vanaf rechts hard op het Ajax-doel. Voor aanvoerder en keeper Peter Leeuwenburgh was het geen moeilijk schot en hij redde goed.

De Ajacieden gingen, na enkele minuten in de openingsfase, in de aanval. In de twaalfde minuut was het raak. De bal rolde voor de voeten van Elton Armah en de ‘nummer 19’ schoot de 1-0 binnen. Exact vijf minuten later scoorde Armah opnieuw op zeer fraaie wijze. Jordi Bitter zette vanaf links goed voor op Armah. De speler schoot daarna vanuit de lucht in één keer binnen; 2-0. Celtic had klaarblijkelijk moeite om te herstellen na de snelle doelpunten.

Celtic had moeite om te herstellen in de tweede helft. Celtic had moeite om te herstellen in de tweede helft.

Ajax zette de lijn in de tweede helft door: geen kansen weggeven en aanvallen. Ajacied Abdelmalek El Hasnaoui sprintte met de bal aan zijn voeten naar het Celtic-doel. Zijn harde uithaal kon doelman Leonardo Fasan nipt tegenhouden. Celtic had een klein kansje via Patrick Anthony McNally die over doel kopte na een goede voorzet van George.

Ajax bleef zoeken naar het derde doelpunt. Invaller Danzell Gravenberch had een fraaie actie in de zestienmeter en schoot in de korte hoek. Fosan redde net door zijn been te strekken. In de 44e minuut was het opnieuw raak. El Hasnaoui scoorde op prachtige wijze de 3-0. Via een boogbal van grote afstand schoot hij in de kruising.

Robin Pronk was tevreden over het verloop van de wedstrijd. ,,Het was ruim voldoende, vooral de fase voor de rust. We zijn in de poule als eerste geëindigd en dan begint het toernooi echt pas. Vanmiddag gaan we voor de ontspanning naar Ajax - Excelsior. Vanavond hebben we een bespreking en dan gaan we ons richten op de halve finalewedstrijd tegen Bayern München.’’


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst/Ajax.nl

Stefan Marinkovic probeert de bal te veroveren. Stefan Marinkovic probeert de bal te veroveren.
Ajax staat in de halve finale tegenover Bayern München. Ajax staat in de halve finale tegenover Bayern München.