Menu
AEGON Future Cup: Ajax klopt Liverpool

AEGON Future Cup: Ajax klopt Liverpool

Ajax B1 heeft zaterdag de eerste wedstrijd van de AEGON Future Cup winnend afgesloten tegen Liverpool FC. Een late treffer van aanvoerder Ouasim Bouy besliste de wedstrijd: 1-0.

Ajax B1-trainer Robin Pronk kan terugkijken op een geslaagde toernooidag. ,,Als je de eerste wedstrijd wint, dan kan je zeker tevreden zijn’’, beaamt de jeugdtrainer. Zijn team heeft hard gevochten tegen de Engelse formatie. In het begin van het duel – dat twee keer 30 minuten duurde – hadden de Amsterdammers het lastig met Liverpool. ,,In het begin was er veel spannign bji de spelers. Bovendien is Liverpool erg goed en er wordt een enorm hoog niveau gevraagd van de spelers’’, zegt Pronk. Met hun snelle omschakelingen en fysieke kracht kon Liverpool enkele kansen creëren via onder andere Toni Brito Silva en Craig Roddan – beiden schoten nipt over het Ajax-doel – maar echte dreiging was er niet. Aan de Ajax-zijde deden zich ook wat kansen voor. Terell Ondaan schoot snoeihard van ruime afstand richting het Engelse doel. Een knappe redding van de keeper voorkwam een snelle voorsprong op Liverpool. Ook Stefano Denswill creëerde mogelijkheden via een schot en een kopbal. Het spel werd gedurende de wedstrijd steeds losser bij de Amsterdammers. ,,We groeiden in de wedstrijd en de laatste vijftien tot twintig minuten waren we sterker’’, had Pronk gezien.

Verwonderlijk was het dan ook niet, dat Ajax B1 toen toesloeg. Vier minuten voor tijd maakte aanvoerder Ouasim Bouy met een mooi schot de enige treffer. ,,In het begin hadden we het lastig", constateerde Bouy ook. ,,Maar we werden beter naarmate de wedstrijd vorderde. Fysiek gezien vond ik ze heel sterk. Ze gingen hard door op spelers, maar ik vind dat wij er goed mee om gingen.’’

Ouasim Bouy schoot zijn team vier minuten voor tijd naar de overwinning. Ouasim Bouy schoot zijn team vier minuten voor tijd naar de overwinning.

Voor de Ajacieden kan de eerste dag van het voetbaltoernooi als zeer geslaagd worden beschouwd. Spelen tegen de internationale top in de voetballerij is een goede graadmeter. ,,Ze leren spelen met de hoogste weerstand. Alles moet kloppen: van handelingssnelheid tot vrij lopen. En met de overige deelnemers is dit het hoogste niveau in Europa.’’ Wanneer het toernooi geslaagd is voor Pronk? ,,Als we het toernooi winnen en goed op Ajax-niveau spelen.’’

De AEGON Future Cup is een unieke ervaring voor het team en voor alle betrokkenen. ,,Wat het uniek maakt, is het feit dat wij het zelf georganiseerd hebben, wij internationaal gezien een topopleiding hebben én de topnamen in het deelnemersveld.’’

Zondag staan voor Ajax twee duels op het programma: Ajax - China U17 en Ajax - FC Barcelona. De twee aankomende tegenstanders van Ajax speelden zaterdag 0-0 tegen elkaar op het kunstgrasveld op de Toekomst. In poule B won Bayern München met 2-0 van AC Milan door doelpunten van Dominik Gossner. De wedstrijd tussen RSC Anderlecht en het Texaanse FC Dallas eindigde in een 4-1 overwinning voor de Zuiderburen.

Basisopstelling Ajax B1: Peter Leeuwenburgh; Sven Nieuwpoort, Fabian Sporkslede, Stefano Denswil, Xandro Schenk; Youssef Fennich, Davy Klaassen, Ouasim Bouy; Lesly de Sa, Rowendy Schoop, Terell Ondaan.

Programma zondag 4 april:
AC Milan - FC Dallas (12.00 uur, hoofdveld)
FC Bayern München - RSC Anderlecht (12.00 uur, veld 1)
Ajax - China U-17 (13.30 uur, hoofdveld)
FC Barcelona - Liverpool FC (13.30 uur, veld 1)
AC Milan - RSC Anderlecht (15.00 uur, hoofdveld)
FC Bayern München - FC Dallas (15.00 uur, veld 1)
Ajax - FC Barcelona (16.30 uur, hoofdveld)
Liverpool FC - China U-17 (16.30 uur, veld 1)

Koop je kaartje voor de finaledag van de AEGON Future Cup en word gratis lid van de Ajax Kids Club (0-12 jaar) , Ajax Jonge Schare (13-17 jaar) of Ajax Life (18+)! Ook op vertoon van je reeds aangeschafte toegangsbewijs kun je lid worden. Kom naar de informatiestand bij de ingang voor meer informatie. Word je deze dag gratis lid dan ontvang je direct je welkomstpakket.

Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

Kom naar de AEGON Future Cup!

Ajax en Liverpool waren erg gewaagd aan elkaar. Ajax en Liverpool waren erg gewaagd aan elkaar.

Peter Leeuwenburgh verricht een goede redding. Peter Leeuwenburgh verricht een goede redding.

Ook China U17 keek naar de wedstrijd. Ook China U17 keek naar de wedstrijd.
Xandro Schenk (r) ziet de bal op hem afkomen. Xandro Schenk (r) ziet de bal op hem afkomen.

De spelers kregen een korte drinkpauze op het veld. De spelers kregen een korte drinkpauze op het veld.

De andere wedstrijd in poule A eindigde gelijk (0-0) tussen Barcelona en China U17. De andere wedstrijd in poule A eindigde gelijk (0-0) tussen Barcelona en China U17.

 

Jessua Cruijff, de kleinzoon van Johan Cruijff, stond aan de aftrap van het duel. Jessua Cruijff, de kleinzoon van Johan Cruijff, stond aan de aftrap van het duel.

 

Bayern München won met 2-0 van AC Milan door twee treffers van Dominik Gossner. Bayern München won met 2-0 van AC Milan door twee treffers van Dominik Gossner.
Bayern-speler Marcel Thomas reikt naar de bal. Bayern-speler Marcel Thomas reikt naar de bal.