Menu
AEGON Future Cup: Anderlecht & Spurs

AEGON Future Cup: Anderlecht & Spurs

Voor de vierde achtereenvolgende keer wordt tijdens het paasweekeinde de AEGON Future Cup gehouden op sportpark de Toekomst. Ajax.nl zet de deelnemers in vier afleveringen op een rij. In deze laatste aflevering: RSC Anderlecht en Tottenham Hotspur.

RSC Anderlecht

Groots was het machtsvertoon dat de junioren van Anderlecht twee jaar geleden tentoonspreidden op de Toekomst. Zonder ook maar één tegentreffer te incasseren, nam Paars-Wit de Cup mee naar Brussel. Grote man bij de Belgische topclub was Dennis Preat, die werd verkozen tot beste speler van het toernooi. Niet vreemd dat deze uitblinker inmiddels zijn opwachting heeft gemaakt in de hoofdmacht van Anderlecht, waarvoor hij tot op heden meer dan dertig wedstrijden uitkwam. Vorig jaar deed Anderlecht niet mee, dus het is de vraag of de club opnieuw over een team beschikt dat in staat is om een wervelende indruk achter te laten in Amsterdam.

Hoewel de jeugdopleiding van Spurs hoog aangeschreven staat, telt de huidige hoofdmacht weinig spelers die uit de eigen jeugd zijn doorgestroomd. Hoewel de jeugdopleiding van Spurs hoog aangeschreven staat, telt de huidige hoofdmacht weinig spelers die uit de eigen jeugd zijn doorgestroomd.

Tottenham Hotspur

Waar vorig jaar Manchester United het Britse continent vertegenwoordigde op de AEGON Future Cup, is dat dit keer Tottenham Hotspur, een van de vier debutanten op het toernooi. Hoewel de jeugdopleiding van Spurs hoog aangeschreven staat, telt de huidige hoofdmacht weinig spelers die uit de eigen jeugd zijn doorgestroomd. Van de elf die onlangs tegen Liverpool in de basis begonnen, heeft alleen Jake Livermore een verleden bij de Londense club. Doorbreken op White Hart Lane is dan ook alleen voor de grootste talenten weggelegd. Denk dan aan Peter Crouch, Sol Campbell en Glenn Hoddle, alhoewel het alweer meer dan vijfendertig jaar geleden is dat laatstgenoemde debuteerde bij Tottenham.

Speelschema AEGON Future Cup