Menu
AEGON Future Cup: Droomstart Ajax

AEGON Future Cup: Droomstart Ajax

,,Dit is een mooie start. Beter kan je het niet wensen”, sprak Orlando Trustfull na afloop van de met 4-0 gewonnen wedstrijd van zijn B1 tegen Besiktas. De Amsterdammers waren heer en meester in het openingsduel van de derde editie van de AEGON Future Cup.

De Ajacieden waren best gespannen voor het toernooi. Dat was te merken: ,,Normaal gesproken zijn we erg druk in de kleedkamer”, verklapt Ajax-aanvoerder Branco van den Boomen. ,,Nu was het heel rustig.” De verdedigende middenvelder startte met zijn team enigszins nerveus aan het duel met de Turkse leeftijdsgenoten. Maar na tien minuten was de spanning eraf. ,,En zag je contouren van het spel zoals we willen spelen”, analyseerde Trustfull.

Danny Bakker in duel op het middenveld. Danny Bakker in duel op het middenveld.

Quincy Menig opende toen direct de score. Drie minuten voor rust – er wordt twee keer een half uur gespeeld – schoot Elton Acolatse zijn team naar een verdiende 2-0 voorsprong. In de tweede helft bouwde Ajax B1, dat in de competitie nog twee duels moet winnen om zich tot kampioen te mogen kronen, de stand verder uit. Weer Quincy Menig scoorde, nadat Ajax de bal op het middenveld prima had onderschept. Djavan Anderson verzond een uitstekende pass die door Menig in een leeg doel werd geschoten.

Aanvoerder Branco van den Boomen zette in de slotminuut de eindstand van 4-0 op het bord. ,,Ja, ik dacht ik loop hem maar binnen”, grijnsde de middenvelder. ,,Ik stond nadat Jordy Bruijn in het veld was gekomen, wat meer rechtshalf en kon dus mee naar voren. Dit is een droomstart. Tegenstander Besiktas is wel van een hoger niveau dan onze tegenstanders in de competitie. Ze hebben ook een andere speelstijl waar we veel van kunnen leren.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Vele mensen weten de tribune te vinden langs het hoofdveld. Vele mensen weten de tribune te vinden langs het hoofdveld.
Prachtige actie van Ajacied Sheraldo Becker tegen Besiktas. Prachtige actie van Ajacied Sheraldo Becker tegen Besiktas.
Trainer Orlando Trustfull kon zich geen mooiere start wensen. Trainer Orlando Trustfull kon zich geen mooiere start wensen.
Elton Acolatse valt in de armen van Branco van den Boomen na weer een goal. Elton Acolatse valt in de armen van Branco van den Boomen na weer een goal.
Joey Papamelodias gaat het duel aan op het middenveld. Joey Papamelodias gaat het duel aan op het middenveld.