Menu
AEGON Future Cup: Knap herstel Ajax

AEGON Future Cup: Knap herstel Ajax

Ajax B1 heeft zich zaterdagmiddag knap hersteld van het gelijkspel uit de eerste wedstrijd. Het team van Robin Pronk versloeg Ajax Cape Town met 3-0. Daardoor gaan de junioren van Ajax na twee duels aan de leiding in poule A. Ajax speelt zondag om 11:30 uur de laatste groepswedstrijd tegen het al uitgeschakelde Celtic FC.

Gelukkig volgde er voor Ajax zaterdag een snelle mogelijkheid om zich te revancheren voor het gelijkspel tegen Fluminense. Onder zomerse weersomstandigheden versloegen de talenten van Ajax de leeftijdsgenoten van Ajax Cape Town. Pronk was tevreden over het vertoonde spel van de Ajacieden. ,,We hebben ons goed hersteld van de wedstrijd tegen Fluminense. De jongens hebben goed gevoetbald, mooie goals gescoord en veel inzet getoond. Natuurlijk kan het altijd beter. Zo hadden we eigenlijk nog meer moeten scoren. Zeker bij toernooien kan het doelsaldo belangrijk zijn.”

Pronk had daarmee een goed punt. Zeker na rust kregen de spelers van Ajax B1 veel kansen om het Zuid-Afrikaanse Ajax naar een grotere nederlaag te spelen. Toch gaat gastheer en titelverdediger Ajax na de eerste speeldag aan kop in poule A. Uitgerekend op doelsaldo (Ajax +3 en Fluminense +2). In poule B gaat Anderlecht na de eerste toernooidag soeverein aan de leiding. Als enige team zijn de Belgen na twee wedstrijden nog zonder puntverlies. DC United en Bayern München volgen allebei op drie punten. China U-17 is net als Celtic (0 punten) al uitgeschakeld na de eerste dag.


Ajax opende in de achtste minuut de score. Elton Armah zag de keeper te ver voor zijn doel staan en versloeg hem met een knappe boogbal: 1-0. Het doelpunt was een mooie bekroning voor de 15-jarige aanvaller die normaal gesproken in de B2 van Ajax speelt. Samen met Djavan Anderson en Terry Lartey Sanniez mag hij tijdens de AEGON Future Cup met de B1 meedoen. ,,Vorige week dinsdag heb ik voor het eerst met de B1 meegedaan en donderdag kreeg ik samen met Djavan en Terry te horen dat we dit weekend met de AEGON Future Cup mag meedoen. Geweldig. Dit is echt een groots toernooi.”

Halverwege de tweede helft scoorde Ajax twee keer kort achter elkaar. Eerst verdubbelde Nelhinho Cleonise de score met een hard schot van dichtbij: 2-0. Vier minuten later bepaalde spits Jordi Bitter de eindstand op 3-0. De jonge Armah kon daardoor uiteindelijk met een goed gevoel terugkijken op de eerste dag van de AEGON Future Cup. ,,We gaan nu lekker naar het hotel en vroeg slapen. Zondag moeten we proberen poulewinnaar te worden, want dat levert verderop in het toernooi weer voordelen op. En ’s middags gaan we met alle teams naar Ajax - Excelsior in de ArenA. Daar heb ik ook veel zin in.”

Opstelling Ajax B1: Mickey van der Hart, Joey Papamelodias, Tom Noordhoff, Stefan Marinkovic, Emran Barakzai, Darren Rosheuvel (35. Abdelmalek El Hasnaoui), Nelinho Cleonise, Danzell Gravenberch, Boban Lazic, Jordi Bitter, Eton Armah (35. Derwin Martina).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax scoorde drie keer tegen Ajax Cape Town. Ajax scoorde drie keer tegen Ajax Cape Town.
Boban Lazic zoekt het doel op. Boban Lazic zoekt het doel op.
De vlaggen van alle acht deelnemende teams hangen in top. De vlaggen van alle acht deelnemende teams hangen in top.
Een mooie broederstrijd: Ajax tegen Ajax Cape Town. Een mooie broederstrijd: Ajax tegen Ajax Cape Town.
Tijdens de AEGON Future Cup wordt er met een speciale bal van adidas gespeeld. Tijdens de AEGON Future Cup wordt er met een speciale bal van adidas gespeeld.
Het speciale VIP-vak op de Bob Haarms-tribune. Het speciale VIP-vak op de Bob Haarms-tribune.