Menu
AEGON Future Cup: Liverpool & AC Milan

AEGON Future Cup: Liverpool & AC Milan

Sportcomplex de Toekomst is van 3 tot en met 5 april het domein van de beste jeugdelftallen ter wereld. De AEGON Future Cup brengt naast gastheer Ajax ook de B-junioren van FC Barcelona, AC Milan, Bayern München, RSC Anderlecht, Liverpool FC, FC Dallas en China U-17 naar Amsterdam. In deze aflevering speciale aandacht voor Liverpool FC en AC Milan.

Steve Cooper trad in 2008 toe tot de youth academy (jeugdopleiding) van Liverpool FC. De oud-speler en voormalig hoofd jeugdopleiding van Wrexham is eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van talenten tussen 12 en 16 jaar. ,,Dit is een belangrijke leeftijdsfase, omdat de spelers vlak voor het moment staan waarop de belangrijke beslissingen genomen moeten worden'', vertelt Cooper op de website van Liverpool FC. ,,Zijn de talenten goed genoeg om dagelijks te trainen en spelen bij de club? En beschikken ze over het juiste karakter, persoonlijkheid en de kwaliteiten die we nodig hebben? Het is ook voor mij een geweldige uitdaging om met deze spelers te werken.''

Selectie Liverpool: Krisztian Adorjan, Toni Brito e Silva, Conor Coady, Kristjan Emilsson, John Flanagan, Adam Morgan, Henoc Mukendi, Patrik Poor, Joseph Rafferty, Jack Robinson, Craig Roddan, Stephen Sama, James Edward Stephens, Thomas Walsh, Andre Wisdom.

Trainer Liverpool: Steven Cooper

De talenten van Liverpool worden getraind door oud-prof Steve Cooper. De talenten van Liverpool worden getraind door oud-prof Steve Cooper.

De aanstormende jeugd van AC Milan heeft de eer om de eerste editie van de AEGON Future Cup (samen met FC Bayern München) te openen. De eerste wedstrijd van het toernooi - direct een onvervalste voetbalklassieker - begint zaterdag om 13.00 uur. De Italiaanse talenten van trainer Fulvio Fiorin komen ook op zondag als eerst in actie. Die dag is vanaf 12.00 uur FC Dallas de opponent, waarna later dezelfde middag (vanaf 15.00 uur) RSC Anderlecht moet worden bestreden. Welk duel de rossoneri spelen op de slotdag zal blijken na de drie groepsduels...

Selectie AC Milan: Simone Amelotti, Pierluigi Bastone, Kingsley Boateng, Alef Guty, Casnici Pereira, Paolo Cuccu, Nicholas De Filippis, Massimiliano Dimitrio, Simone Finizza, Simone Andrea Ganz, Alessio Innocenti, Andrea Lombardi, Battista Maina, Dario Antonio Mastrototaro, Leonardo Ostricati, Valerio Pirovano, Riccardo Piscitelli, Alex Fernando Pontons Paz, Fabio Reato.

Trainer AC Milan: Fulvio Fiorin

Koop je kaartje voor de finaledag van de AEGON Future Cup en word gratis lid van de Ajax Kids Club (0-12 jaar) , Ajax Jonge Schare (13-17 jaar) of Ajax Life (18+)! Ook op vertoon van je reeds aangeschafte toegangsbewijs kun je lid worden. Kom naar de informatiestand bij de ingang voor meer informatie. Word je deze dag gratis lid dan ontvang je direct je welkomstpakket.

De talenten van AC Milan openen het toernooi met een duel tegen FC Bayern München. De talenten van AC Milan openen het toernooi met een duel tegen FC Bayern München.

Foto's: Ajax.nl/AEGON Future Cup
Tekst: Ajax.nl

AEGON Future Cup: Ajax en FC Dallas

AEGON Future Cup: Barca en China U-17