Menu
AEGON Future Cup: Scoren maar!

AEGON Future Cup: Scoren maar!

Het doel van AEGON blijft een ongekend populair spel. Dat bleek zondag opnieuw op de tweede dag van de AEGON Future Cup.

Het is de bedoeling om de bal in een van de gaten van het witte doek te schieten. Bij ieder gat kan je een bepaald aantal punten krijgen. Voor scoren in de linkeronderhoek krijg je tien punten. In de rechterbovenhoek krijg je 25 punten. Gemakkelijk is het niet. Het vergt een goede aanloop, en een goede voet- en oogcoördinatie, die de meeste kinderen wel lijken te beheersen.

Een wedstrijd kijken van RSC Anderlecht of Bayern München? Onbelangrijk. De kinderen die aanwezig zijn op de Toekomst verzamelen zich meteen om het doel van AEGON. ,,Ja, dat gaat niet goed hè?’’, zegt een jongen tegen zijn vriendje die op een haar na het doel mist. Zijn tweede schot is wel raak. De rij wordt langer en steeds meer (jonge) belangstellenden kijken nieuwsgierig naar de eerstvolgende ‘speler’ in actie.

Verderop wil een klein jongetje ook voetballen. ,,Wil je anders op de rondjes schieten?’’, vraagt zijn vader. Met een beteuterd gezicht en een Ajax-bal vastgeklemd in zijn handen kijkt hij zijn vader aan. ,,Ik wil gewoon schieten’’, klinkt het zacht. Zijn vader belooft hem op zoek te gaan naar een klein doeltje om te schieten. Niet iedereen wil de wedstrijden van wereldwijde talenten toeschouwen, maar ook zelf gewoon op doel schieten.


Foto en tekst: Ajax.nl