Menu
AEGON Future Cup: Trotse Ajax-doelman

AEGON Future Cup: Trotse Ajax-doelman

Ajax B1 heeft ook zijn tweede wedstrijd op de AEGON Future Cup gewonnen en gaat met de maximale score aan de leiding in poule A. Doelman Stan Bijl hield tegen Manchester United net als in de openingswedstrijd de nul, 1-0.

,,We mogen trots zijn dat we voor de tweede keer de nul hebben gehouden. Ik vind wel dat de winst op Manchester United meer voldoening geeft dan de eerste overwinning", is doelman Stan Bijl eerlijk. ,,We hadden geen kind aan Besiktas. Maar Manchester United was erg goed en we hadden het ook heel lastig. Maar ik moet een compliment geven aan het hele team dat we winnen van een fysiek zo'n sterk team."

Branco van den Boomen bewaakt Manchester's beste man Mats Daehli. Branco van den Boomen bewaakt Manchester's beste man Mats Daehli.

De wedstrijd tegen Manchester United was een boeiend voetbalgevecht, waarin het fysiek sterke Engelse team draaide rond Mats Daehli. De Noorse jeugdinternational werd ook door Orlando Trustfull geroemd. ,,Hij speelde zo volwasssen. Doordat zij zo'n goede speler hebben, speelden ze eigenlijk het voetbal zoals wij dat willen. Deze manier van voetballen maken onze spelers niet vaak mee en daarom was dit een fantastisch leermoment."

Doelman Stan Bijl redde op slag van rust fraai op een schot van Daehli. Ajax voetbalde zich regelmatig onder de druk uit, tot die tijd had Ajax enkele mogelijkheden via Acolatse en Menig maar die bleven onbenut. Direct in de tweede helft scoorde Elton Acolatse wel, op aangeven van Anderson, de 1-0 en naar later zou blijken de winnende treffer.

,,We waren voor deze wedstrijd misschien wel iets meer gespannen dan voor de eerste wedstrijd, want we wisten dat Manchester met 2-0 had gewonnen. Maar we hadden er erg veel zin in en volgens mij was het nog wel drukker dan bij de eerste wedstrijd. Dat geeft wel een impuls", aldus Stan Bijl.

De trainer kon na de eerste dag concluderen dat zijn team zich goed had laten zien. ,,Het is vooral belangrijk dat het een onvergelijke ervaring is. Ons doel is herkenbaar spelen en terugkijkend op de eerste dag dan hebben we het fantastisch gedaan, met een goede instelling. Wij speelden weliswaar tegen Manchester niet het voetbal dat we graag willen, maar als dat niet kan dan moet het anders en dat lukte."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax zet Manchester onder druk. Ajax zet Manchester onder druk.
Een boeiend gevecht op het middenveld. Een boeiend gevecht op het middenveld.
Uiteindelijk kreeg Ajax Manchester op de knieën. Uiteindelijk kreeg Ajax Manchester op de knieën.

Bayern München en Barcelona maakten er geen spektakel van. Hun eerste teams kunnen elkaar in de finale van de Champions League treffen, maar de onder 17 stalen niet de show. Bayern München en Barcelona maakten er geen spektakel van. Hun eerste teams kunnen elkaar in de finale van de Champions League treffen, maar de onder 17 stalen niet de show.