Menu
AEGON Future Cup: trotse Olde Riekerink

AEGON Future Cup: trotse Olde Riekerink

Jan Olde Riekerink, hoofd van de Ajax-jeugdopleiding, is trots dat de AEGON Future Cup door Ajax is georganiseerd. ,,Het is enerverend om een groot voetbaltoernooi met gerenommeerde topclubs naar Amsterdam te brengen. Ik ben erg trots’’, zegt Jan Olde Riekerink zaterdagmiddag op de Toekomst.

,,Ik ben erg trots dat de AEGON Future Cup hier wordt gespeeld. We hebben met deze leeftijdsgroep natuurlijk vaker toernooien tegen topclubs gespeeld in het buitenland, maar dit is anders. Wij organiseren dit. Alle topclubs met een topopleiding komen hier bijeen’’, spreekt het hoofd van de Ajax-jeugdopleiding.

De AEGON Future Cup is een uniek toernooi dat je als toeschouwer niet mag missen. ,,Je ziet de talenten van de toekomst in actie. Je ziet hier de Messi’s, de Van der Vaart's en de Sneijder’s van de toekomst spelen.’’

Voor Ajax B1 is het goed om te spelen tegen de leeftijdsgenoten van topclubs, vindt Olde Riekerink. ,,De verhoudingen tussen de buitenlandse teams worden getest. De verschillende speelstijlen komen onder andere naar voren.’’

Naar welke wedstrijd hij uitkijkt? ,,Elke wedstrijd is hetzelfde, maar voetbaltechnisch gezien FC Barcelona. En natuurlijk de finale wanneer wij er staan’’, besluit hij met een glimlach.


Koop je kaartje voor de finaledag van de AEGON Future Cup en word gratis lid van de Ajax Kids Club (0-12 jaar) , Ajax Jonge Schare (13-17 jaar) of Ajax Life (18+)! Ook op vertoon van je reeds aangeschafte toegangsbewijs kun je lid worden. Kom naar de informatiestand bij de ingang voor meer informatie. Word je deze dag gratis lid dan ontvang je direct je welkomstpakket.

Foto en tekst: Ajax.nl