Menu
AEGON Future Cup: Warm onthaal

AEGON Future Cup: Warm onthaal

De aftrap voor de tweede editie van de AEGON Future Cup is vrijdagavond verricht. De acht deelnemers van het internationale voetbaltoernooi voor B-junioren, werden hartelijk welkom geheten door gastheer Ajax.

Vanaf zaterdag 23 april tot en met maandag 25 april vindt de tweede editie van de AEGON Future Cup plaats. Op sportcomplex de Toekomst strijden talentvolle B-junioren van Europese topclubs om de felbegeerde titel. Behalve de B1 van Ajax, zijn ook het Braziliaanse Fluminense, Celtic, Ajax Cape Town, Bayern München, RSC Anderlecht, DC United en China onder 17 jaar van de partij.

Vrijdagavond werden de teams welkom geheten door gastheer Ajax. Om tien voor zeven kwamen de eerste Oad-touringcars aanrijden met daarin de deelnemende teams van de AEGON Future Cup. De jonge voetballers kregen tijdens de kick-off vrijdagavond een rondleiding door de Amsterdam ArenA en bezochten daarmee het kloppende hart van de club.

Jan Olde Riekerink sprak de teams toe. Jan Olde Riekerink sprak de teams toe.

Om 20:00 uur druppelden de teams, met Ajax B1 van trainer Robin Pronk voorop, de Panaroma Lounge binnen. Nadat de ruimte gevuld werd met kleurrijke tenues, heette Ajax’ hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink de jeugdelftallen, de trainers en begeleiders van harte welkom bij Ajax. ,,Een warm welkom voor alle clubs die aanwezig zijn bij de tweede editie van de AEGON Future Cup. Ook dit jaar hebben we topclubs met de beste jeugdopleidingen op het toernooi. Ik wens iedereen succes de komende drie dagen. Onthoud echter één ding: winnen is geen doel op zich. Belangrijker is de experience die je opdoet tijdens de AEGON Future Cup. Het is heel goed en zeker een uitdaging voor jeugdspelers, die een hele toekomst voor zich hebben, om te spelen tegen andere landen, culturen en systemen. Dát is een belevenis.’’

Na het welkomstwoord van Olde Riekerink wisten de talentvolle voetballers, onder het genot van een hapje en een drankje, zich goed te vermaken. De jongens van Ajax Cape Town waren zeker niet cameraschuw. Eerst gingen de jonge spelers op de foto als DJ en later namen ze een voor een plaats achter de sprekerstafel, waar Olde Riekerink eerder zijn welkomstwoord hield. De overige teams zaten verspreid in de lounge of op de tribune in de ArenA om van het uitzicht te genieten.

Het was deze avond vooral een gezellig samenkomen en kennismaken met alle elftallen. Maar zaterdag barst de échte strijd los. Dan nemen de B-junioren het op de Toekomst tegen elkaar op om de felbegeerde titel van het prestigieuze jeugdtoernooi, de AEGON Future Cup.


Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de Toekomst. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst/Ajax.nl

Ajax Cape Town gaf een kleurrijk schilderij aan Ajax. Ajax Cape Town gaf een kleurrijk schilderij aan Ajax.
De spelers van Ajax Cape Town bij de draaitafel. De spelers van Ajax Cape Town bij de draaitafel.