Menu
AEGON Future Cup wereldwijd op tv

AEGON Future Cup wereldwijd op tv

De AEGON Future Cup wordt dit paasweekend (7, 8 en 9 april) in liefst 59 landen rechtstreeks uitgezonden. Het geeft de grootsheid van het internationale toernooi voor B-junioren aan. Eurosport, Eredivisie Live en uiteraard Ajax.nl en Ajax TV doen uitgebreid verslag vanaf sportcomplex de Toekomst waar naast Ajax ook grootmachten als Manchester United, FC Barcelona en Bayern München present zijn.

Dat de AEGON Future Cup ieder jaar meer aanzien krijgt, blijkt niet alleen uit het fraaie deelnemersveld. De organisatie heeft vrijwel alleen maar topploegen in de leeftijdscategorie tot 17 jaar naar Amsterdam gehaald. De B-junioren van gastheer Ajax, Desportivo Brasil, Besiktas en Ajax Cape Town worden vergezeld door de jeugdteams van een aantal vaste gasten uit de UEFA
Champions League. De aanwezigheid van FC Barcelona, Bayern München, AC Milan en Manchester United zorgt ervoor dat Eurosport voor het eerst de belangrijkste duels rechtstreeks gaat uitzenden. Bij de vorige edities zond de sportzender de duels nog vertraagd uit.

Ook in Brazilië worden beelden getoond van de AEGON Future Cup. Verder zijn de highlights van de belangrijkste wedstrijden op Ajax TV international te zien. De internationale versie van het officiële clubkanaal van Ajax wordt in 75 landen uitgezonden.

Voor Ajax-fans uit Nederland is het toernooi een mooie kans om de beste jeugdploegen ter wereld in het echt aan het werk te zien. Desportivo Brasil staat bekend als een vermaard opleidingsinstituut. Ook de jeugdopleidingen van Ajax Cape Town en FC Barcelona behoren tot de beste voetbalscholen op hun continent.

Kaarten voor het internationale jeugdtoernooi van Ajax kosten 7,50 euro. De prijs voor een passe-partout voor alle drie de toernooidagen bedraagt 10 euro. Kinderen tot en met 13 jaar mogen het hele paasweekend gratis naar binnen op de Toekomst.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Speelschema en kaartverkoop AEGON Future Cup