Menu
AEGON nieuwe hoofdsponsor AFC Ajax

AEGON nieuwe hoofdsponsor AFC Ajax

AEGON is per 1 juli 2008 de nieuwe hoofdsponsor van AFC Ajax. Het hoofdsponsorschap tussen Ajax en AEGON is vastgelegd voor een periode van 7 jaar, waarin een jaarlijks sponsorbedrag van maximaal 12 miljoen euro wordt uitgekeerd.

Dit bedrag is opgebouwd uit een vaste component van 10 miljoen euro en een variabel deel van 2 miljoen euro. Tevens wordt ter versterking van de lancering als hoofdsponsor nog een bedrag van 1,5 miljoen toegevoegd, verdeeld over de eerste 3 jaar. Het totale sponsorbedrag kan hiermee een waarde van 85,5 miljoen euro, exclusief BTW, omvatten. AEGON krijgt vanaf volgend seizoen een prominente plaats op de officiële wedstrijdtenues van alle elftallen van Ajax.

AEGON is een bedrijf van Nederlandse origine met een mondiale uitstraling dat opereert op de internationale pensioenen- en levensverzekeringenmarkt in onder andere Europa, de Verenigde Staten en Azië. Ajax en AEGON herkennen elkaar in dezelfde vooruitstrevende en ambitieuze toekomstvisie. Zo treffen beide partijen elkaar op de ingeslagen weg wat betreft de beoogde samenwerking met partijen in China en Zuid-Oost Azië. Ajax rekent op een vruchtbare en sportieve samenwerking.

,,Wij zijn zeer verheugd met het hoofdsponsorschap van AEGON. Onze visie op de toekomst en onze waarden komen overeen en het langetermijnverband dat wij zijn aangegaan draagt bij aan de nieuwe fase die wij als Ajax voor ogen hebben. AEGON heeft met de langdurige sponsorverbintenis in de schaatswereld aangetoond een stabiele partner te zijn die op sportief en commercieel gebied grote prestaties kan helpen verwezenlijken. Daarnaast spelen de gezamenlijke internationale mogelijkheden een grote rol. Onder andere op basis van deze gegevens zien wij een succesvolle en innoverende samenwerking'', aldus algemeen directeur Maarten Fontein.

Na 19 jaar succesvolle samenwerking gaat het hoofdsponsorschap van ABN AMRO in goed overleg over in een sponsorpartnership voor de periode van 3 jaar. ,,ABN AMRO heeft jarenlang bewezen een zeer sterke en loyale partner te zijn. Ruim één jaar geleden zijn wij de gesprekken over de toekomst en de ambities van Ajax met ABN AMRO gestart. Dit heeft ertoe geleid dat de bank ons niet heeft willen remmen in die ambities en ook daar zijn wij ABN AMRO erkentelijk voor'', aldus algemeen directeur Maarten Fontein.