Menu
AEGON Toekomst Journaal: A1 & A2

AEGON Toekomst Journaal: A1 & A2

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de A1 en A2 aan het werk. De A-junioren schoten met scherp op de Toekomst. De A1 won de topper tegen Sparta A1 met 6-0. De A2 deed daar nog een schepje bovenop door Quick Boys A1 met liefst 8-0 te verslaan.

Ajax A2 liet zich zaterdag van zijn beste kant zien tegen Quick Boys A1. De Ajacieden hadden ook iets recht te zetten, na de 1-0 nederlaag tegen Alphense Boys een week eerder. ,,We hebben gedreven en gretig gespeeld’’, blikt kersvers A2-trainer Dick de Groot terug op het thuisoptreden tegen de Katwijkers. ,,De start was ook goed. Binnen tien minuten stonden we met 2-0 voor.’’ De riante voorsprong werd zelfs sneller gerealiseerd. Door doelpunten van Cerilio Cijntje en Yener Arica stond de 2-0 voorsprong zelfs al binnen vijf minuten op het scorebord. Opvallend genoeg bleef die tussenstand tot de rust ongewijzigd.

Na de pauze begon de ploeg van De Groot, die het trainersstokje overnam van Gery Vink, pas echt goed te draaien. Terrell Ondaan scoorde vlak na rust. Ook Jip Bartels – terug van een negen maanden beslaande kruisbandkwetsuur – droeg een doelpunt bij aan het totaal. Davy Lizardo (2), een tweede treffer van Cijntje en het doelpunt van Djarno Hofland bepaalden de eindstand op 8-0.

,,Tegen Alphense Boys hadden we ook geen greintje geluk’’, besloot De Groot. ,,Nu zat dat wel goed. De jongens hebben gespeeld, zoals ik graag wil dat ze spelen. Ook omdat Quick Boys een fysiek sterke tegenstander is.’’ Naast Bartels maakte ook Fabian Sporkslede succesvol zijn rentree na een blessure. De A2 is koploper in de landelijke eerste divisie voor A-junioren. Nummer twee Willem II/RKC heeft een gelijk aantal punten, maar zij speelden wel een wedstrijd meer.

Bij de A2 nam Dick de Groot de trainersrol over van Gery Vink (links). Bij de A2 nam Dick de Groot de trainersrol over van Gery Vink (links).

Ook Ajax A1 maakte er een productieve voetbalmiddag van op sportcomplex de Toekomst. Het thuisdebuut van de Ajax-coaches Dennis Bergkamp en Fred Grim leverde een glansrijke zege op in de competitietopper tegen Sparta Rotterdam A1. Lesley de Sa en Davey Klaassen scoorden voor rust. Tom Boere (3-0, uit een penalty), Ruben Ligeon, opnieuw Klaassen en Ricardo Kip bepaalden de eindstand op 6-0. De A1 is (voorlopig) koploper in de Eredivisie voor A-junioren. Nummer 2, Sparta, staat op 2 punten achter maar speelde ook één duel minder.

Bekijk alle Ajax-treffers vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Lees hier het complete wedstrijdverslag van Ajax A1 – Sparta A1

Bekijk hier het Toekomst Journaal van afgelopen week