Menu
AEGON Toekomst Journaal: A1 & E2

AEGON Toekomst Journaal: A1 & E2

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze bijzondere aflevering staat geheel in het teken van de E2 en A1, respectievelijk de tweede en derde kampioen van de jeugdopleiding van Ajax van dit seizoen. De D1 was de eerste kampioen.

De Ajacieden van de A1 vierden zaterdag samen met duizenden toegestroomde Ajax-fans - waaronder een delegatie van VAK410 - een mooi kampioensfeestje op de Toekomst. De ontlading was ook groot, zo vlak na de spannende en met 4-2 gewonnen kampioenswedstrijd tegen PSV A1. Frank de Boer, die de A1 tot begin december coachte, zag tevreden toe hoe de talenten van zijn opvolger Fred Grim en assistent Dennis Bergkamp het landskampioenschap pakten.

Ajax E2 versloeg eerder in die week in hun kampioensduel RKAV Volendam met 7-4. De strijd werd nog spannend toen de Volendamse voetbaltalentjes terugkwamen tot 5-4. In de slotfase stelden de E-pupillen de titel veilig met een fraaie eindsprint. Net als eerder de D1 - de eerste Ajax-kampioen van dit seizoen - vierden de talenten van Peter van der Hengst de titel met bloemen, kinderchampagne, een patatje en kroketje.

Naast Ajax D1, E2 en A1 zijn de komende weken ook de A2, B1, C1, C2, D1, D2 en F1 nog kansrijk voor het kampioenschap. Een volgend kampioensfeestje van de jeugdopleiding zal dus naar verwachting niet lang op zich laten wachten...

Bekijk de samenvattingen van de kampioenswedstrijden van de A1 en E2 in het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees (E2 en D1) en Louis van de Vuurst (A1)

Lees hier het uitgebreide verslag van de kampioenswedstrijd van de E2

Lees hier het uitgebreide verslag van de kampioenswedstrijd van de A1

Bekijk hier het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week over de titel van de D1

Ajax A1 liet zich zaterdag kronen tot landskampioen! Ajax A1 liet zich zaterdag kronen tot landskampioen!
De kampioenen van de E2 liepen woensdag al hun ereronde. De kampioenen van de E2 liepen woensdag al hun ereronde.
De A1 vierde, samen met duizenden fans, een imposant kampioensfeest op de Toekomst. De A1 vierde, samen met duizenden fans, een imposant kampioensfeest op de Toekomst.
Ajax D1 was dit seizoen de eerste kampioen. Waarschijnlijk volgen er nog veel meer... Ajax D1 was dit seizoen de eerste kampioen. Waarschijnlijk volgen er nog veel meer...