Menu
AEGON Toekomst Journaal: A1

AEGON Toekomst Journaal: A1

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze aflevering staat geheel in het teken van de Supercupwedstrijd tussen Ajax A1 en NAC A1. De Ajacieden van trainer Fred Grim veroverden zaterdag met een 2-1 overwinning de eerste prijs van het nieuwe seizoen.

Drie dagen na het Europese debuut van de A1 tegen Aston Villa A1 (een 2-1 zege in de eerste ronde van de NextGen Series) wachtte de eerste echte klus in nationaal voetbalverband. Het duel met de bekerwinnaar leverde de landskampioen weinig problemen op. Na treffers van middenvelder Ouasim Bouy en aanvaller Rowendey Schoop kan de Supercup voor A-junioren in de Amsterdamse prijzenkast worden bijgezet.

De A1 begint woensdag als titelverdediger aan de landelijke Eredivisie. Vanaf 18:30 uur wacht op de Toekomst de thuiswedstrijd tegen Willem II/RKC A1. Het duel is, zoals gebruikelijk bij jeugdduels, gratis toegankelijk.

Bekijk dinsdag een uitgebreide samenvatting van de Supercupwedstrijd Ajax A1 - NAC A1 op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Lees hier het wedstrijdverslag en de reactie van Fred Grim na de Supercupzege van de A1

Een speler van NAC wijkt voor het vliegende schot van een Ajacied. Een speler van NAC wijkt voor het vliegende schot van een Ajacied.
Ajax-aanvoerder Davy Klaassen toont de 'vers' veroverde Supercup na de zege op NAC A1. Ajax-aanvoerder Davy Klaassen toont de 'vers' veroverde Supercup na de zege op NAC A1.