Menu
AEGON Toekomst Journaal: A2 & A1

AEGON Toekomst Journaal: A2 & A1

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de A2 en de A1 aan het werk. De A2 (foto) gaf het goede voorbeeld met een 6-0 overwinning op Argon A1. Ajax A1 ging thuis onderuit tegen De Graafschap: 2-5.

Djarno Hofland was met zijn twee doelpunten de meest productieve Ajacied in de A2 van trainer Gery Vink. De overige Ajacieden die tegen Argon scoorden waren Mike Busse, Yener Arica, Rowendey Schoop en Cerilio Cijntje. Naast de verrichting in de landelijke eerste divisie A (de Ajacieden bezetten de tweede plek) is de A2 ook volop actief in het bekertoernooi. Vorige week versloegen de Ajacieden Heerenveen met 2-1 (doelpunt in de laatste minuut van Ajacied Iljaas Rodjan). Volgende week treft de A2 FC Groningen/ Cambuur A1. Bij winst bekeren de Ajacieden verder. In de competitie bedraagt de achterstand op koploper FC Zwolle A1 één punt.

De Ajacieden van de A1 beleefden een minder plezierige zaterdagmiddag. De ploeg van trainer Frank de Boer knokte zich terug van een 0-1 achterstand en nam een 2-1 voorsprong. Nog voor de rust scoorden rechtsbuiten Jody Lukoki en Davy Klaassen tegen de Superboeren. Na de pauze lieten de Ajacieden het duel alsnog door de vingers glippen. De teller bleef uiteindelijk steken bij 2-5. Ajax A1 bezet nu de derde plek in de Eredivisie voor A-junioren. De achterstand op de nummer twee (Heerenveen/Emmen A1) en koploper Feyenoord/Excelsior A1 bedraagt één punt. Feyenoord/Excelsior heeft nog wel een wedstrijd extra te spelen. De A1 komt komend weekend niet in actie in competitieverband. De Ajacieden kunnen zich daarom nu al opmaken voor de topper en mini-Klassieker, op 30 oktober. Die dag is Feyenoord/Excelsior A1 gastheer voor de Ajacieden van Frank de Boer.

Bekijk de samenvattingen van de A1 & A2 later op Ajax TV

Tekst en foto: Ajax.nl

Lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag van de A1

Bekijk hier het Toekomst Journaal van afgelopen week

Ajax A1 ging tegen De Graafschap A1 teleurstellend met 2-5 onderuit. Ajax A1 ging tegen De Graafschap A1 teleurstellend met 2-5 onderuit.