Menu
AEGON Toekomst Journaal: A2 & B1

AEGON Toekomst Journaal: A2 & B1

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de A2 en de B1 aan het werk. De A2 versloeg Excelsior A1 met 4-1. De B1 won de topper tegen PSV B1 met 6-2.

Voor Ajax A2 toonde onder meer Yener Arica zijn waarde door alle Ajax-treffers voor rekening te nemen. De aanvoerder vijzelde zijn seizoentotaal op tot 11 doelpunten. ,,Vooral in de eerste helft hebben we fantastisch gespeeld'', blikt A2-trainer Dick de Groot terug. ,,Er werd ook goed gecombineerd. Na rust bracht ik enkele wissels in, toen werd het wat rommeliger. Al met al hebben we de hele wedstrijd leuk voetbal gespeeld.’’ De treffer van Excelsior werd gemaakt uit een vrije trap. ,,Daar kun je alleen maar voor applaudisseren, het was een mooi doelpunt’’, besluit De Groot.

De A2 is koploper in de competitie. De Ajacieden staan één punt voor op Willlem II. De Tilburgers komen nog naar Amsterdam, dus dat belooft een kraker te worden. In Tilburg eindigde het eerdere treffen overigens in een gelijkspel. Zaterdag speelt de A2 vanaf 12:00 uur thuis tegen Fortuna Sittard. De toegang op de Toekomst is gratis.

Ajax B1 won de topper tegen PSV B1 met klinkende cijfers. Ajax B1 won de topper tegen PSV B1 met klinkende cijfers.

Jordi Bitter behoorde tot de smaakmakers van Ajax B1 in de topper tegen PSV B1. De spits scoorde twee treffers, maar was ook betrokken bij meerdere Ajax-doelpunten. ,,De eerste helft kreeg PSV ook goede kansen. Wij kwamen twee keer voor, maar helaas werd het tweemaal weer gelijk'', blikt ook B1-trainer Robin Pronk terug op zijn wedstrijd. ,,Al hadden we bij 2-1 wel kans om de 3-1 te maken. Toch was het bij rust 2-2. Daarna liepen we in vrij korte tijd uit naar 6-2. De constante aanmoedigingen van de afvaardiging van VAK410, bij het duel aanwezig, hebben ons zeker geholpen. Hartstikke leuk initiatief van VAK410 om ons te steunen. De B1 is echt een team in ontwikkeling.’’

Ajax B1 en PSV B1 begonnen het inhaalduel als koplopers; beide ploegen stonden gelijk in aantal duels en punten. In december werd Ajax - PSV afgeblazen wegens de winterse omstandigheden. In de beker troffen de Ajacieden hun leeftijdgenoten van PSV al wel eerder. De Amsterdamse talenten bekerden door na een 1-0 overwinning. Darren Rosheuvel was de matchwinner. De Ajacieden van de B1 mogen zich nu dus koploper noemen op het hoogste niveau voor B-junioren.

Opvallend genoeg reizen de Ajacieden zaterdag alweer naar Eindhoven, waar vanaf 14:30 uur opnieuw een competitiewedstrijd tegen PSV wacht. Voor het zover is, speelt de B1 dinsdagavond eerst een kwartfinaleduel in het bekertoernooi, thuis tegen FC Twente. De wedstrijd op de Toekomst begint om 18:45 uur en is gratis toegankelijk.

Bekijk de samenvattingen van de A2 & B1 dinsdag op Ajax TV op Eredivisie Live.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bekijk hier het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week