Menu
AEGON Toekomst Journaal: B1 & B2

AEGON Toekomst Journaal: B1 & B2

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de B1 en de B2 aan het werk. De B1 versloeg ADO Den Haag B1 met 4-2. De B2 ging op de Toekomst onderuit tegen Voetbalacademie FC Twente B2: 1-3.

Ajax B1 speelde zaterdag tegen ADO Den Haag B1. ,,Het was een heel matige wedstrijd’’, blikt Robin Pronk terug op het treffen met de leeftijdgenoten van ADO Den Haag. In oktober wonnen de Ajacieden met 0-1 in Den Haag van hetzelfde ADO. Danzell Gravenberch bezorgde de Ajacieden vijf minuten voor de rust een 1-0 voorsprong. Pronk: ,,Het gaf aan hoe moeizaam de wedstrijd verliep. ADO speelde ook wel georganiseerd en fysiek, maar wij maakten slechte keuzes en leden veel balverlies.’’ Na rust kreeg Gravenberch een kolossale kans om de 2-0 te maken. De kans bleef onbenut. ,,Het had op dat moment 2-0 moeten zijn’’, vervolgt Pronk. Iets later kopt Hidde Prijs, uit een corner van invaller Stefan Marinkovic alsnog raak: 2-0. Na een Haagse aansluitingstreffer, namen de Amsterdammers via Marinkovic weer wat meer afstand van de Haagse tegenstander. Jordi Bitter leverde knap voorwerk, waarna de Zwitserse Ajacied kon inschieten: 3-1. Na balverlies in de slotminuut scoorde ADO de 3-2. Uiteindelijk bepaalde Danzell Gravenberch de eindstand op 4-2.

Komend weekend speelt de B1 niet vanwege de interlandverplichtingen van enkele spelers. Drie spelers zijn geselecteerd voor Onder 17, dat een EK-kwalificatietraject afwerkt. Er zijn nog 4 competitieduels te gaan voor de koploper in de Eredivisie voor B-junioren. Naast alle competitieverplichtingen, plus een halve finale in het bekertoernooi tegen FC Twente B2, leeft de B2 ook toe naar de strijd om de AEGON Future Cup. Het sterk bezette jeugdtoernooi wordt op 23, 24 en 25 april gespeeld op sportcomplex de Toekomst. ,,Het wordt een drukke, maar leuke maand april’’, besluit Pronk.

Ajax B2 verloor van de leeftijdgenoten van VA FC Twente. Ajax B2 verloor van de leeftijdgenoten van VA FC Twente.

De B2 van Ajax was zaterdag op de Toekomst gastheer voor de B2 van Voetbalacademie FC Twente. ,,We begonnen redelijk aan de wedstrijd, al werd er wel te weinig gebruik gemaakt van de ruimtes bij FC Twente’’, blikt B2-trainer Edmond Claus terug. De trainer paste zijn tactiek een klein beetje aan, om de Tukkers nog verder onder druk te zetten. De Ajacieden bleven het lastig hebben met de Tukkerse leeftijdgenoten. ,,Het verhaal van de wedstrijd was dat FC Twente heel compact en defensief bleef spelen. Twente gokte op de omschakeling’’, vat Claus het duel kort samen. ,,De eerste goal viel uit een standaardsituatie waarbij enkele spelers de gemaakte afspraken niet na kwamen. Daar viel een heel lullige goal uit.’’ Ajax B2 kwam er een paar keer goed uit, maar had de pech dat Twente-keeper Jeroen van Sluijters in goede vorm verkeerde en alle pogingen verijdelde.

Ajax B2 begon niettemin met een goed gevoel aan de tweede helft. ,,We hadden het gevoel dat we beter waren.’’ Elton Armah vertaalde het goede gevoel vlak na rust in de gelijkmaker: 1-1. Dertig seconden later incasseerden de Ajacieden alweer een tegentreffer. Uitblinker Tim Hölscher tekende namens de gasten voor de 1-2. ,,Twente speelde toen vooral de lange bal op hun nummer 10, Tim Hölscher een gevaarlijke en goede speler.’’ Hölscher etaleerde zijn goede vorm en sterke spel door ook de 1-3 binnen te schuiven. De Tukker profiteerde ook van het matige verdedigen van de Ajacieden. ,,Die treffer was onnodig’’, besluit Claus.

Na de nederlaag tegen FC Twente B2 staat de B2 zesde op de ranglijst. Zaterdag speelt Ajax B2 vanaf 12:30 uur een uitwedstrijd tegen stadgenoot Zeeburgia B1. De Ajacieden verloren thuis met ruime cijfers van het fysiek sterke Zeeburgia en hebben dus iets goed te maken.

Bekijk de samenvattingen van de B1 en B2 dinsdagavond op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst en foto's: Ajax.nl

Kijk hier naar het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week