Menu
AEGON Toekomst Journaal: B1 & B2

AEGON Toekomst Journaal: B1 & B2

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de B1 en B2 aan het werk. De B'tjes stapten met mixed feelings van het veld. De B1 won met 2-1 van FC Utrecht B1. De B2 bleef tegen De Graafschap steken op een gelijkspel: 3-3.

Ajax B1 hervatte de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht B1. De Ajacieden van trainer Robin Pronk waren sinds 3 januari wel weer 'gewoon' in training. Geoefend werd er onder meer tegen de A1-elftallen van Be Quick Groningen en RBC Roosendaal. Beide oefenduels werden gewonnen. In november 2010 speelden Ajax en FC Utrecht ook al tegen elkaar, toen in het bekertoernooi. Het leverde de Amsterdammers destijds een 7-0 overwinning op. ,,Maar je weet dat het een volgend onderling duel niet zo makkelijk zal gaan’’, vertelt trainer Pronk.

De Amsterdammers begonnen uitstekend aan de competitiewedstrijd tegen de Domstedelingen. Na tien minuten tekende linksbuiten Boban Lazic voor de 1-0. In het daarop volgende half uur controleerde Ajax de wedstrijd. De Utrechters kregen geen of nauwelijks kansen. Desondanks leverde de eerste Utrechtse kans, vijf minuten voor rust, de gasten direct een treffer op: 1-1. ,,Tot die tegentreffer was er nauwelijks of eigenlijk niets aan de hand’’, vervolgt Pronk. Het eerste kwartier na rust kreeg Utrecht volop kansen op de 1-2. Ajax kwam die fase goed weg. De Amsterdammers putten daar blijkbaar moed uit en begonnen de tegenstander op bepaald moment meer op te jagen. Het leverde enkele goede kansen op, maar tot een treffer kwam het net niet. De aanvalslust van de Ajacieden werd vijf minuten voor tijd alsnog beloond. Boban Lazic tekende in die slotminuten voor de winnende 2-1.

In de competitie bedraagt de achterstand voor de Ajacieden op koploper PSV zes punten (de Eindhovenaren speelden wel een duel meer. Nummer twee Feyenoord speelde even veel duels en staat drie punten voor op de Ajacieden. Ajax B1 speelt zaterdag een uitwedstrijd bij Heerenveen/ Emmen B1. De wedstrijd wordt vanaf 13:00 uur gespeeld.

Ajax B2 speelde gelijk tegen De Graafschap B1. Ajax B2 speelde gelijk tegen De Graafschap B1.

Ajax B2 begon de tweede seizoenhelft met een thuisoptreden tegen De Graafschap B1. In de winterstop werd onder meer geoefend tegen Willem II B2. Dat duel werd met 4-2 gewonnen.

Sheraldo Becker tekende zaterdag tegen de kleine Superboeren al na drie minuten voor de openingstreffer. Een ongelukkige struikelpartij van Nelinho Cleonise vormde de inleiding op de gelijkmaker: 1-1. Na rust schoot Elton Arma de bal op de onderkant van de lat. Een misverstand tussen de Ajax-keeper en zijn centrale verdediger (terugspeelbal) leverde een nieuwe tegentreffer op. Denzel James tekende vervolgens voor de 2-2, waarna Gavier Eustatius Ajax aan de 3-2 hielp. De B2 leek af te koersen op de zege. Een lange bal naar voren van De Graafschap leverde alsnog een gelijkmaker op.

,,De organisatie was, zeker de eerste helft, goed. Alleen zijn we vergeten onszelf te belonen’’, blikte trainer Edmond Claus terug. ,, Ook doordat er kleine foutjes zijn gemaakt. Maar vergeleken met de eerste seizoenshelft hebben veel jongens duidelijk stappen gemaakt.’’ De B2 hoopt zaterdag revanche te nemen op Zeeburgia B1. Het eerdere thuisduel tegen de fysiek grotere en sterkere Amsterdammers ging met liefst 0-5 verloren. Zeeburgia B1 – Ajax B2 wordt zaterdag vanaf 12:30 uur gespeeld.

Het commentaar bij de samenvattingen in het Toekomst Journaal komt van Ajax 1-teammanager David Endt. Komende week wordt aandacht besteed aan de duels van de A1 en A2.

Bekijk het Toekomst Journaal dinsdag op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst en foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Bekijk hier aflevering 3 van De A1, Helden van de Toekomst