Menu
AEGON Toekomst Journaal: B2 & B1

AEGON Toekomst Journaal: B2 & B1

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen staat in het teken van de oefenduels van de B2 en B1 van Ajax.

Ajax B1 kwam maandag in actie op de Toekomst tegen Zulte Waregem O-17. De Ajacieden van trainer Orlando Trustfull versloegen de Belgen met klinkende cijfers: 4-0. Na acht minuten opende Elton Armah de score. Vlak voor rust werd de Amsterdamse voorsprong verdubbeld door Cerhat Cakmak verdubbeld. Branco van den Boomen nam na de rust de 3-0 en 4-0 voor zijn rekening. De B1 wacht dit weekeinde alweer een interessante nieuwe test. De talenten van Trustfull treden vrijdag, zaterdag en zondag aan in Donetsk, waar Shaktar Donetsk een jeugdtoernooi organiseert. De talenten van Spartak Moskou, Manchester City en Shaktar zelf zijn de tegenstanders.

Ajax B2 speelde zaterdag twee oefenduels: tegen de leeftijdgenoten van Zeeburgia en Volendam. De eerstejaars B-junioren worden dit seizoen getraind door Yannis Anastasiou, een nieuwkomer in de jeugdopleiding van Ajax. De Griek was tussen 2003-2004 en 2005-206 een gewaardeerde aanvaller in Ajax 1.

,,Ik beschouw deze duels niet als een echte test'', blikte Anastasiou terug op de oefenduels met Zeeburgia en FC Volendam (beiden 0-0). ,,Daarvoor zijn we ook nog te kort in training. Het is een proces om beter te worden. Het positiespel was bij vlagen aardig. We hebben ook veel mogelijkheden gecreëerd, maar konden nog niet scoren. De groep is goed, het zijn aardige jongens die graag willen leren. We gaan hier iets moois bouwen.’’

De duels met stadgenoot Zeeburgia en FC Volendam werden gespeeld ter voorbereiding op de eerste officiële wedstrijd van het seizoen voor de B2. Zaterdag treden de Ajacieden voor de beker vanaf 14:30 uur thuis aan tegen Argon B1. Op 3 september begint de B2 aan de competitie. Woensdag is de B2 deelnemer aan een (goed bezet) mini-toernooi bij Voetbalacademie FC Twente. Tegenstanders zijn daar de B2 van Twente, PSV, FC Utrecht en leeftijdgenoten van Club Brugge.

Bekijk de samenvattingen van de B2 en B1 plus de terugblik van B1-trainer Orlando Trustfull dinsdag op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Klik hier om de website van Ajax TV te bekijken

Bekijk hier het laatste AEGON Toekomst Journaal van afgelopen seizoen op Ajax TV