Menu
AEGON Toekomst Journaal: B2 & C2

AEGON Toekomst Journaal: B2 & C2

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de B2 en de C2 aan het werk. De B2 (foto) gaf het goede voorbeeld met een 7-2 overwinning op AGOVV B1. De C2 ging onderuit (2-4) tegen ADO Den Haag C2.

Queensy Meenig bezorgde Ajax B2 een droomstart door, binnen 25 minuten, een loepzuivere hattrick te scoren. Na een 0-1 achterstand, tilde de spits zijn elftal naar een comfortabelere 3-1 voorsprong. Elton Armah en Kenny Tete droegen voor de pauze ook een treffer bij aan de tussenstand. In het vervolg liep Ajax door twee treffers van Serhat Cakmak verder weg bij de Apeldoorners.

,,Het is lekker dat we de vele kansen die we kregen, een keer uitbetaald zagen in een goed resultaat'', kijkt B2-trainer Edmond Claus met een goed gevoel terug op de zevenklapper van zijn Ajacieden. ,,Al is AGOVV als tegenstander geen hoogvlieger. Je moet het toch maar doen. AGOVV is een tegenstander die ‘open’ speelt en 1 op 1 durft te voetballen. Zaterdag spelen we thuis tegen Hollandia. Dat is een stuggere tegenstander, die meer inzakt. Dat wordt een interessante nieuwe test.’’

Ajax C2 verloor voor eigen publiek met 2-4 van ADO Den Haag C2. Ajax C2 verloor voor eigen publiek met 2-4 van ADO Den Haag C2.

Ajax C2 verging het minder goed in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag C2. De Ajacieden van trainer Orlando Trustfull keken na een uur spelen al tegen een 0-3 achterstand aan. De treffer van Adnan El Idrissi in de 65e minuut leek het duel weer wat spannender te maken. De Haagse 1-4 - vijf minuten later - nam vervolgens alle spanning weer weg. Gino Dekker deed in de slotfase nog iets terug met zijn 2-4.

,,Wij spelen elke wedstrijd op de aanval. En de tegenstander gaat vaak vol in de verdediging'', schetst trainer Trustfull de verhoudingen op het veld. ,,Ditmaal stonden we tegen fysiek stevige tegenstanders. De ruimtes die we weggaven werden al snel afgestraft door de snelle jongens bij ADO. Het verschil was dit duel groot qua fysiek, snelheid en kracht. Wij hadden onze tactiek wel kunnen aanpassen, bijvoorbeeld door verdedigender te gaan spelen. Maar het hoort bij onze huisstijl om ook in die situaties een oplossing te vinden. Dit is daarom geen klaagzang, maar gewoon zoals het zaterdagmiddag was. Dit duel was goed voor de ontwikkeling.’’ De C2 geniet, net als vele andere jeugdelftallen in deze schoolvakantieweek, van een vrij weekend.

Bekijk de samenvattingen van de B2 en C2 vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live!

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bekijk hier het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week