Menu
AEGON Toekomst Journaal: B2 & C2

AEGON Toekomst Journaal: B2 & C2

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de B2 en C2 aan het werk. De B2 boekte een prima 4-1 zege op FC Almere City B1, terwijl de C2 met 4-2 te sterk was voor AZ.

De B2 verloor dit seizoen tot nu toe twee duels: van Excelsior en Zeeburgia. Na de forse nederlaag tegen stadsgenoot Zeeburgia herstelde de ploeg van trainer Edmond Claus zich vorige week sterk met een uitoverwinning bij AGOVV: 2-5. Op bezoek bij Almere City FC werd die goede lijn doorgezet. ,,We begonnen de wedstrijd tegen Almere City FC goed. Daarna werd het wat rommeliger, ook omdat de ruimtes kleiner werden en we verkeerde keuzes maakten'', keek trainer Claus terug. ,,In de tweede helft liepen we uit naar 4-0, al was het spel toen niet heel goed. Terugblikkend waren de eerste twintig minuten goed, maar daarna was er geen sprake meer van hoogstaand voetbal. Ik heb vijf wissels gebruikt, allen vanwege blessures. Ook dat maakte het bij ons rommelig. In algemene zin moeten we meer lef tonen, vooral ook in de opbouw.’’ De B2 komt donderdag alweer in actie, dan is Voetbalacademie FC Twente B2 de tegenstander in Tukkerland.

Ajax C2 tegen AZ C2 was het treffen tussen de nummer 1 en de nummer 2 op de ranglijst. C2-trainer Orlando Trustfull hield een goed gevoel over aan het optreden van zijn talenten, al blijven er natuurlijk altijd punten die verbeterd kunnen worden. ,,Qua veldspel waren we de beste partij. We creëerden veel kansen. Alleen hebben we veel te weinig gescoord'', stipte Trustfull een van de verbeterpunten aan, na het treffen met de Alkmaarders. ,,AZ kwam er met de 4-2 nog goed vanaf. AZ durfde niet echt te voetballen. Waarom ze niet durfden? Ik heb geen idee, maar ik vind het wel opzienbarend dat ze zo speelden. AZ beschikt toch ook over voldoende goede spelers. Voor de neutrale toeschouwers was het in ieder geval een leuke wedstrijd.’’ De C2 is komend weekend vrij. Dinsdag 19 oktober speelt een combinatie-elftal met spelers uit de C2 en D1 een oefenwedstrijd op de Toekomst tegen het KNVB districtselftal onder 13 jaar.

Bekijk het AEGON Toekomst Journaal dinsdag op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bekijk hier het Toekomst Journaal van afgelopen week op Ajax Premium TV

Ajax C2 was met 4-2 te sterk voor AZ C2. Ajax C2 was met 4-2 te sterk voor AZ C2.