Menu
AEGON Toekomst Journaal: C1 & A1

AEGON Toekomst Journaal: C1 & A1

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze aflevering staat in het teken van de competitieduels van de C1 en A1 van Ajax. De C1 van Michel Kreek won met 4-2 van sc Heerenveen C1. De A1 boekte een 6-0 zege op Heerenveen A1.

Ajax C1 is goed aan het seizoen begonnen. Tegen Heerenveen behaalden de Ajacieden van trainer Michel Kreek alweer de derde overwinning. Eerder werder de leeftijdgenoten van FC Volendam en Vitesse al verslagen, waardoor de C1 nog ongeslagen is. ,,In de eerste tien minuten was het even zoeken. Maar in algemene zin was onze eerste helft vrij goed en namen we een 3-0 voorsprong’’, blikt C1-trainer Kreek terug op het treffen met de Friezen. Rubya Rugamana, aanvoerder Abdelhak Nouri en Adham el Idrissi tekenden voor rust voor de Ajax-treffers.

Na rust toonden de Amsterdammers een ander gezicht. ,,We werden door Heerenveen meer onder druk gezet en hadden geen antwoord op hun fysiekere spel’’, vervolgt Kreek. ,,Zij kwamen toen ook terug tot 3-2. Het was toen niet goed van onze kant. Een fysieke tegenstander is lastig te bespelen voor ons; vooral omdat wij het echt van onze techniek moeten hebben. Daar kwamen we de tweede helft niet goed uit. Er waren toen fases waarin we echt wegzakten. Uiteindelijk scoorde Melle Kruit in de laatste minuut de 4-2. Drie overwinningen uit de eerste drie duels is qua resultaat goed. Maar net als in onze tweede helft tegen Heerenveen is het soms nog wat wisselvallig.’’
Ajax C1 speelt zaterdag vanaf 10:30 uur een bekerwedstrijd bij en tegen ADO Den Haag C1.

Bekijk alle Ajax-doelpunten in het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV

Ouasim Bouy scoorde, net als Davy Klaassen, tweemaal tegen Heerenveen A1. Ouasim Bouy scoorde, net als Davy Klaassen, tweemaal tegen Heerenveen A1.

Ook de A1 is het seizoen sterk gestart. Het team van Fred Grim besloot de eerste drie competitieduels met een (ruime) overwinning. Willem II/RKC, NAC en Heerenveen (de Friezen werden zaterdag met 6-0 geklopt) werden vaak met veel treffers verslagen. Tot nu toe slaagde alleen NAC erin om een keer tegen Ajax te scoren dit seizoen.

Tegenover de zeldzame tegentreffers staan na drie speelrondes liefst 14 Ajax-doelpunten. Tegen de leeftijdgenoten van sc Heerenveen waren Ouasim Bouy en Davy Klaassen beide tweemaal trefzeker. De overige Ajax-treffers kwamen van Rowendy Schoop en Lesley de Sa.

De A1 speelt zaterdag een uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam A1. De wedstrijd begint om 15:00 uur. Volgende week is er een nieuw duel gepland in de NextGen Series (waarvan de Ajacieden hun eerste tweede duels al wonnen). Op dinsdag 27 september reizen de Ajacieden van Grim naar Trondheim. Een dag later volgt daar de Europese uitwedstrijd tegen Rosenborg U.19. De Europese toernee is dit seizoen een nieuw (en leerzaam) onderdeel in het opleidingsproces.

Bekijk de samenvattingen van de C1 en A1 vanavond in het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Klik hier voor het uitgebreide wedstrijdverslag van Ajax A1 – sc Heerenveen A1

Klik hier om het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week te bekijken