Menu
AEGON Toekomst Journaal:  C1 & A1

AEGON Toekomst Journaal: C1 & A1

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de C1 (foto) en de A1 aan het werk. De talenten kwamen zaterdag in actie.

De C1 speelde een minitoernooi op de Toekomst. De talenten van trainer Michel Kreek stonden tegenover FC Utrecht C1 en de leeftijdgenoten van het Egyptische Al Ahly. De Afrikanen versterkten zich onlangs met de oud-Ajacieden Martin Dorré, Patrick Ladru en Renaldo Landburg. Kreek had op de Toekomst onder meer een weerzien met Dorré, afgelopen seizoen trainer van Ajax E2.

De Utrechters werden met 3-1 geklopt. De 0-1 achterstand werd weggepoetst door de treffer van Zakaria El Azzouzi. Pelle Clement en Shaquille Sno schoten Ajax voorbij FC Utrecht. Het tweede duel tegen Al Ahly eindigde in een gelijkspel: 1-1. Spits Zakaria El Azzouzi scoorde, uit een strafschop, de enige Amsterdamse treffer.

,,Onze start tegen Utrecht was wat onwennig’’, blikt Kreek terug op het treffen met de Domstedelingen. ,,De matige start werd later rechtgezet. Over het gelijkspel tegen Al Ahly ben ik niet tevreden. We speelden die wedstrijd gewoon niet goed.’’ De Ajax-trainer wijst op een mogelijke oorzaak van het matige spel. ,,We zijn ook pas sinds afgelopen week maandag in training.’’

Ajax A1 speelde afgelopen weekend om de Otten Cup in Eindhoven. In de poulefase troffen de Ajacieden van trainer Frank de Boer onder meer PSV A1. Het topduel leverde een 2-0 overwinning op voor de Amsterdammers. Jody Lukoki en Ouasim Bouy waren de doelpuntenmakers. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Borussia Mönchengladbach. De Duitsers wonnen de finale na penalties van RSC Anderlecht. Ajax won de troostfinale om de derde plek met 2-1 van FC Twente Davy Klaassen en Ouasim Bouy waren de doelpuntenmakers tegen de Tukkers.

Houd Ajax TV in de gaten voor het AEGON Toekomstjournaal

Lees hier meer over de verrichtingen van de A1 tijdens het toernooi om de Otten Cup