Menu
AEGON Toekomst Journaal: D1 & A1

AEGON Toekomst Journaal: D1 & A1

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze aflevering staat in het teken van de competitieduels van de D1 (foto) en A1 van Ajax. De D1 versloeg FC Volendam met 3-1. Ajax A1 bleef tegen Feyenoord/Excelsior steken op een 3-3 gelijkspel.

Ajax D1 keek lang tegen een 0-1 achterstand aan, maar kwam uiteindelijk toch simpel langszij. Rayan El Azrak (2) en Donyell Malen scoorden voor de thuisploeg. ,,Het waren drie schitterende doelpunten, vaak het gevolg van technische hoogstandjes'', blikt D1-trainer Casimir Westerveld terug op het treffen met de Volendammers. ,,Als je het scoreverloop ziet, dan lijkt de wedstrijd spannender dan deze in werkelijkheid was. We hadden, ook bij een 0-1 achterstand, het meeste balbezit en waren ook toen al een klasse beter. We zijn in totaal achttien keer voor het doel van Volendam gekomen, maar vaak eindigde een bal op de paal of ging deze net over. We domineerden en kregen legio kansen. Ons spel was zeker niet verkeerd, alleen scoorden we lange tijd niet.’’

Tien minuten na rust kwam het eindelijk tot de verdiende 1-1. Westerveld: ,,Eindelijk. Ook omdat we tot de 1-1 natuurlijk moesten waken voor de counter, omdat wij heel ver vooruit speelden. De ontlading bij onze eerste voorsprong (2-1, red.) was, met nog ongeveer een kwartier te spelen, groot. Bij die tussenstand kreeg Volendam nog een reuzenkans op de 2-2. De bal werd over onze keeper gelift, maar ging rakelings naast. Tien minuten voor tijd maakten we onze 3-1. Toen was het wel beslist. Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een heel goede wedstrijd. Vanwege de spanning en de schoonheid van de doelpunten was het voor de toeschouwers een leuke wedstrijd om naar te kijken.’’

Nick de Bondt scoorde voor Ajax A1 in de mini-Klassieker tegen Feyenoord/Excelsior A1. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Nick de Bondt scoorde voor Ajax A1 in de mini-Klassieker tegen Feyenoord/Excelsior A1. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Er breken belangrijke weken aan voor de D1. Komende week wacht een nieuwe topper op de Toekomst als AZ D1 de tegenstander is. AZ staat gedeeld derde. De Alkmaarders delen de derde plek met de D-pupillen van ADO Den Haag, dat de week erop de tegenstander is van Ajax. AZ en ADO staan drie punten achter op Ajax D1. Feyenoord staat tweede, op twee punten achterstand.

De A1 blijft ook na het gelijkspel in de mini-Klassieker koploper in de landelijke Eredivisie voor A-junioren. Zaterdag wacht een nieuwe krachtmeting; een dag voordat Ajax 1 aantreedt in de Domstad voor de ontmoeting met FC Utrecht, is het de beurt aan de A-junioren van beide clubs. Zaterdag wordt vanaf 14:30 uur FC Utrecht A1 - Ajax A1 gespeeld.

Bekijk de samenvattingen van de D1 en A1 vanavond in het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV op Eredivisie Live.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (kop) en Gerard van Hees (foto A1)

Lees hier het wedstrijdverslag van Ajax A1 - Feyenoord A1

Kijk hier het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week terug