Menu
AEGON Toekomst Journaal: D1 & A1

AEGON Toekomst Journaal: D1 & A1

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de D1 en de A1 aan het werk. Beide Ajax-elftallen maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van.

Ajax D1 ontving zaterdag met 4-0 van stadsgenoot Zeeburgia D1. De koploper in de landelijke eerste divisie A sloeg viermaal toe op de Toekomst. Kenneth Aninkora en Jizz Hornkamp namen allebei twee treffers voor hun rekening. De D1 behoudt met de zege zijn voorsprong op Sparta Rotterdam D1. Het verschil met de Rotterdamse achtervolger is een punt. Nummer drie AZ D1 moet vijf punten goedmaken op de koploper. Zaterdag wacht de Ajacieden een mini-Klassieker. Feyenoord/Excelsior D1 - Ajax D1 wordt vanaf 10:00 uur gespeeld.

Ook de talenten uit de A1 zijn aan het werk te zien in het Toekomst Journaal. De Ajacieden sloegen driemaal toe tegen Vitesse/AGOVV A1 (3-0). Tom Boere opende de score voor de Amsterdammers. De toeschouwers op de Toekomst zagen na rust Lesley de Sa en opnieuw Boere (ditmaal uit een penalty) de zege definitief veiligstellen. Ajax A1 bezet de tweede plek in de eredivisie voor A-junioren. De Ajacieden moeten een punt goedmaken op koploper Sparta Rotterdam A1. De Ajacieden staan in punten gelijk met Heerenveen/ Emmen A1 maar beschikken over een beter doelsaldo. Komend weekeinde neemt de A1 het vanaf 14:30 uur in Eindhoven op tegen PSV A1.

Bekijk later deze dinsdag de samenvattingen en alle doelpunten van de D1 en A1 op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bekijk hier het Toekomst Journaal van afgelopen week

Ajax A1 won met 3-0 van Vitesse/AGOVV A1. Ajax A1 won met 3-0 van Vitesse/AGOVV A1.