Menu
AEGON Toekomst Journaal: D1 & A1

AEGON Toekomst Journaal: D1 & A1

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de D1 (foto) en de A1 aan het werk. De D1 deed uitstekende zaken met een 2-1 overwinning op Sparta D1. De A1 won voor eigen publiek met 4-2 van AZ A1.

Ajax D1 speelde zich naar een mooie en terechte overwinning op Sparta, de ploeg die de Amsterdammers eerder nog met 1-0 versloeg. Naast de Ajacieden waren ook de toeschouwers op de Toekomst de grote winnaars bij dit levendige duel. Beide elftallen kregen genoeg kansen en zorgden voor veel spektakel voor de goals. ,,Het was eigenlijk een soort 6-3-wedstrijd, vooral als je de onderlinge kansen in ogenschouw neemt'', blikt D1-trainer Casimir Westerveld terug. ,,Wij hadden het meeste balbezit en speelden ook het vaakst op de helft van de tegenstander. Toch kreeg ook Sparta enkele goede kansen. Maar alleen al in de eerste helft dwongen wij zeven corners af. Dat gaf de verhoudingen goed weer.''

De 1-0 viel halverwege de eerste helft. Jizz Hornkamp zette goed druk en veroverde de bal op zijn tegenstander. Hornkamp zag vervolgens de doelman te ver voor zijn doel staan en liftte de bal over hem heen. ,,De 1-0 werd ook ‘mooi’ gevierd. Iedereen stoof van de bank af, waarna iedereen elkaar feliciteerde'', vervolgt Westerveld.

Na rust dwongen de Ajacieden veel kansen af. Onder meer Kenneth Aninkora was gevaarlijk. Hij schoot te snel, te gehaast, maar had juist de tijd en ruimte om nog iets door te lopen. Halverwege de tweede helft tekende Zian Flemming voor de 2-0. In de slotfase sloop wat twijfel in het Ajax-spel. Sparta profiteerde daarvan en deed met de 2-1 cijfermatig toch nog iets terug.

Het verschil tussen koploper Ajax D1 en nummer 2 Sparta D1 is opgelopen tot 7 punten. De Spartanen speelden tot nu toe wel een wedstrijd minder. Zaterdag speelt de D1 een uitwedstrijd bij Alphense Boys D1 (aftrap: 11:00 uur). De Alphenaren staan achtste.

De A1 boekte een mooie 4-2 overwinning op AZ A1. Tom Boere, Jody Lukoki, Lesley de Sa en Ouasim Bouy verzorgden de Ajax-treffers.

Bekijk de samenvattingen van de D1 en de A1 vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag van Ajax A1 - AZ A1

Bekijk hier het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week

A1-speler Lesley de Sa scoorde een keer in de thuiswedstrijd tegen AZ A1. A1-speler Lesley de Sa scoorde een keer in de thuiswedstrijd tegen AZ A1.