Menu
AEGON Toekomst Journaal: D1 & A1

AEGON Toekomst Journaal: D1 & A1

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de D1 en de A1 aan het werk. De D1 (foto) versloeg FC Utrecht D1 met 4-2. De A1 trakteerde FC Groningen A1 op de Toekomst op een 3-0 nederlaag.

,,Het was niet geweldig, maar uiteindelijk waren we wel een klasse beter'', blikte jeugdtrainer Casimir Westerveld terug op het optreden van 'zijn' D1. ,,Het had ook 8-4 kunnen zijn, want we waren soms onnauwkeurig en gaven daarmee kansen weg. Zo’n wedstrijd heb je wel eens; dat het spel slordig en onrustig is. Utrecht kwam er met een counter een aantal keer gevaarlijk uit. Vooral de spits van Utrecht was fysiek sterk. Als een bal zijn kant op ging, was het snel gevaarlijk. Maar als we goed hadden gespeeld, hadden we met vijf doelpunten verschil moeten winnen. In en tegen Utrecht werd het dit seizoen al 7-0.’’

Opvallend genoeg scoorden de Ajacieden op de Toekomst zowel in de eerste als in de tweede helft binnen dertig seconden een treffer. Dani de Wit opende de score: 1-0. Kai Sierhuis tekende dertig tellen na rust voor de 2-1. Mees de Wit en Kenneth Aninkora scoorden de resterende Ajax-treffers. Ajax D1 is deze week met negen geselecteerde Ajacieden hofleverancier van Oranje Onder 13. Oranje onder 13 speelt nog geen officiële interlands, maar wel duels met districtselftallen.

Bekijk de samenvattingen van de D1 en A1 dinsdagavond op Ajax TV op Eredivisie Live.

Tekst en foto: Ajax.nl

Lees hier het wedstrijdverslag van Ajax A1 tegen FC Groningen A1