Menu
AEGON Toekomst Journaal: D1 & B2

AEGON Toekomst Journaal: D1 & B2

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze bijzondere aflevering staat grotendeels in het teken van de D1, het eerste Ajax-jeugdelftal dat dit seizoen kampioen werd. Verder ook aandacht voor de fraaie 4-2 zege van de B2 op FC Zwolle B1.

Ajax D1 kroonde zich zaterdagochtend, twee speelrondes voor het einde van de competitie, tot landskampioen. De stadsderby met Zeeburgia werd mede door de drie treffers van Jizz Hornkamp glansrijk gewonnen: 1-5. Mees de Wit en Kenneth Aninkora scoorden de overige Ajax-treffers in de kampioenswedstrijd. De landskampioenen staan na twintig duels op vijftig punten; een royale score en illustratief voor een fantastisch seizoen. ,,We hebben het natuurlijk wel even kort gevierd na afloop, maar het feestje moet nog komen'', vertelde D1-trainer Casimir Westerveld na afloop van de derby. ,,Het Leidseplein moet nog even op ons wachten.” Zaterdag hervatten de Ajacieden de competitie tegen Feyenoord/Excelsior D1. De mini-Klassieker wordt vanaf 11:00 uur op sportcomplex de Toekomst gespeeld en is gratis toegankelijk.

Lees hier het uitgebreide verslag van de kampioenswedstrijd van de D1

Ajax B2 boekte een fraaie zege op FC Zwolle B1. Ajax B2 boekte een fraaie zege op FC Zwolle B1.

Voor Ajax B2 is de titel buiten bereik. Tegen FC Zwolle B1 lieten de Ajacieden van trainer Edmond Claus zich - ondanks enkele rommelige fases in de wedstrijd - van hun goede kant zien. ,,We speelden een goede eerste helft, de tegenstander kwam er toen eigenlijk helemaal niet aan'', keek Claus terug. ,,FC Zwolle liet zich ook wat inzakken, eigenlijk net als FC Groningen zondag speelde tegen Ajax 1. Wij kregen zeker kansen, maar misten wat scherpte voor het doel. Uiteindelijk kwamen we voor rust terecht met 1-0 voor. Elton Armah scoorde. Na rust werd het door een treffer van Denzel James vrij snel 2-0. Daarna gingen we redelijk door.''

De blessure van Gaviër Eustatius maakte een, voorlopig, einde aan de dominantie van de B2. De Ajacieden speelden lang met tien man, omdat onduidelijk was of Eustatius door kon. Zwolle profiteerde van de wanorganisatie die in die onduidelijke fase bij het tiental Ajacieden ontstond: 2-1. Met het uitvallen van Eustatius kreeg de B2 nog een teleurstelling te verwerken. Een fout van Kenny Tete leidde de Zwolse gelijkmaker in. ,,Opeens was het daardoor 2-2. Volkomen onnodig, want we hadden de wedstrijd eerst echt in onze zak'', oordeelde Claus, die vlak voor tijd ook Sheraldo Becker geblesseerd zag uitvallen. Serhat Cakmak bracht de thuisploeg, fraai uit een vrije trap, opnieuw aan de leiding: 3-2. Claus: ,,Dat bracht enige vreugde, nadat eerder Becker op zo’n treurige wijze van het veld moest.'' In de slotminuut bracht Queensy Menig de eindstand op 4-2.

Zaterdag wacht de B2 vanaf 14:30 uur een uitwedstrijd tegen stadgenoot AFC B1. Op 7 mei wordt de competitie vervolgens besloten met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. ,,Tegen de Arnhemmers hebben we nog iets goed te maken’’, blikt Claus alvast vooruit. ,,Bij Vitesse hebben we dik verloren.’’ De thuiswedstrijden op de Toekomst zijn gratis toegankelijk.

Bekijk het AEGON Toekomst Journaal vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees (kopfoto), Louis van de Vuurst (midden)

Bekijk hier het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week