Menu
AEGON Toekomst Journaal: D1 & D2

AEGON Toekomst Journaal: D1 & D2

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de D1 en de D2 aan het werk. De D1 speelde vriendschappelijk met 3-3 gelijk tegen de C1 van Hercules Zaandam. Ajax D2 oefende tegen Alphense Boys D1: 3-1. De vriendschappelijke duels leverden dus veel Ajax-treffers op.

Ajax D1 koos zaterdag bewust voor een sterke oefentegenstander. In de competitie treft de D1 vrijwel wekelijks de beste leeftijdgenoten van het land; in de oefenduels worden telkens steeds sterkere tegenstanders opgezocht. Hercules Zaandam speelt in de Hoofdklasse voor C-pupillen. ,,Voor de winterstop speelden we ook al tegen sterke C-pupillenelftallen’’, aldus Ajax-jeugdtrainer Casimir Westerveld. ,,Hercules Zaandam was weer een maatje groter. De spelers van Hercules Zaandam zijn ook allemaal grote jongens. Er was een enorm verschil in lengte. Dat vroeg van ons concentratie en een hoog baltempo.’’

Omdat de D1 vooral na rust speelde met enkele eerstejaars D-pupillen, liep het onderlinge verschil met de Zaandammers voor sommige Ajacieden op tot maximaal vier jaar. Ondanks het verschil in leeftijd, lengte en kracht bleven de Ajacieden prima op de been. Jizz Hornkamp en Javairo Dilrosun poetsten telkens een tegentreffer van Hercules weg. Matthijs de Ligt bezorgde de Ajacieden op de Toekomst een 3-2 voorsprong. De gasten maakten uiteindelijk alsnog gelijk.

Ook komend weekend heeft de D1 geen verplichtingen in de competitie. Een week later wacht een bijzonder duel. Op zaterdag 9 april kan het kampioenschap bij stadgenoot Zeeburgia worden veroverd.

Ajax D2 oefende tegen Alphense Boys D1. Ajax D2 oefende tegen Alphense Boys D1.

Ajax D2 speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen Alphense Boys D1. De D-pupillen van trainer Heini Otto presteren ook uitstekend in de competitie, die deze Ajacieden zaterdag wél vervolgen. De D2 speelt zaterdagochtend een thuisduel op de Toekomst tegen AZ D2. De wedstrijd begint om 09:30 uur en is gratis toegankelijk.

Twee treffers van Kick de Goede bezorgden de D2 een 2-1 voorsprong. Uit een corner van Bobby Adekanye tekende Victor van der Linden voor de 3-1. ,,We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld’’, oordeelde Otto tevreden. ,,Er werd goed gecombineerd en er was veel plezier. Ik ben tevreden.’’

Bekijk het AEGON Toekomst Journaal dinsdagavond op Ajax TV op Eredivisie Live.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bekijk hier het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week