Menu
AEGON Toekomst Journaal: D2 & A1

AEGON Toekomst Journaal: D2 & A1

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de D2 en de A1 aan het werk. D2-trainer Dennis Bergkamp hield een goed gevoel over aan de zege van zijn ploeg op Hollandia D1.

Ajax D2, de ploeg van de trainers Dennis Bergkamp en Heini Otto, besloten de voetbaldag met een 5-1 overwinning op de club uit Hoorn. Middenvelder Rayan Al Azrak was voor rust tweemaal trefzeker en voegde daar na de pauze nog een treffer aan toe. Invaller Donyell Malen sloeg twee keer toe.

,,We waren de betere ploeg, maar hadden, zoals wel vaker dit seizoen, moeite met scoren’’, blikte trainer Bergkamp terug op het treffen met Hollandia. ,,Het is altijd wachten op de eerste goal. Dan breekt er toch iets bij de tegenstander, die meestal een jaar ouder en dus verder is. We creëren wel veel kansen, maar het duurt altijd even voor het doelpunt valt. Soms gaan we wat slordig met de kansen om. Gelukkig blijven we goed voetballen. Daar hoop je ook op en daar ben ik heel erg tevreden over. In algemene zin hebben we goede wedstrijden gespeeld.’’

De D2 kent een goede competitiestart. Alleen het duel met de D1 van Volendam ging verloren. De overige duels werden allemaal gewonnen door de hudige nummer twee in de 2e divisie. De D2 treedt zaterdag aan tegen en bij FC Almere City. In Almere is de D1 van de thuisploeg de gastheer.

In het Toekomst Journaal ook beelden van de thuiswedstrijd van de A1. De A-junioren waren met 3-0 te sterk voor de leeftijdgenoten van ADO Den Haag. Ajax A1 blijft dankzij die goede overwinning koploper in de Eredivisie voor A-junioren.

Bekijk later deze dinsdag het AEGON Toekomst Journaal, met daarin alle Ajax-doelpunten, op Ajax TV!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bekijk hier de laatste editie van het Toekomst Journaal

Lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag van Ajax A1

Ajax A1 sloeg tegen ADO Den Haag A1 drie keer toe. Ajax A1 sloeg tegen ADO Den Haag A1 drie keer toe.