Menu
AEGON Toekomst Journaal: D2 & A2

AEGON Toekomst Journaal: D2 & A2

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de D2 en de A2 aan het werk. D2-trainer Dennis Bergkamp hield een dubbel gevoel over aan de 4-1 zege van zijn ploeg op FC Utrecht D2. De A2 boekte een mooie 3-1 zege op Roda JC A1.

Ajax D2 – FC Utrecht D2 4-1

De D2 heeft het dit seizoen vooral lastig in de duels met jeugdelftallen van collega-profclubs. De wedstrijden tegen AZ D2, FC Volendam D1, Sparta D2 en PSV D2 (de laatste twee waren vriendschappelijke duels) leverde wisselende resultaten op. ,,We wisten daarom vooraf dat dit een lastige wedstrijd zou worden'', blikte jeugdtrainer Dennis Bergkamp terug op het thuistreffen met de Domstedelingen. Bergkamp is samen met Heini Otto trainer van de D2. ,,We hebben de jongens er vooraf ook op gewezen dat we tegen andere profclubs nog geen goede resultaten hebben neergezet. Tegen Utrecht was onze start goed; we scoorden al in de eerste minuut de 1-0. Later zakten we iets in en maakte Utrecht gelijk: 1-1. Nog voor de rust maakten wij 2-1 en 3-1.'' Donyell Malen opende de score na een assist van Justin Kluivert. Malen tekende ook voor de 2-1. Kluivert zag zijn voorzet verrassend genoeg direct het doel 'indraaien'.

,,De tweede helft ging gelijk op. Ondanks onze 4-1 - van Rayan Al Azrak - was het een moeilijke wedstrijd voor ons. We speelden niet ons eigen spel, al was het wel weer leerzaam'', vervolgde Bergkamp na het duel op de Toekomst. ,,Tegen de leeftijdgenoten spelen van andere profclubs is altijd een leuke test. We hebben gewonnen, maar ik heb het idee dat we beter kunnen. Ons positiespel was goed verzorgd. En in het eerste gedeelte van de wedstrijd zetten we ook goed druk naar voren. Daar kwamen ook goals uit voort. Ons probleem is dat we niet veel creëren. En als we iets creëren hebben we moeite met afmaken. We moeten iets scherper zijn en meer willen scoren, houden we de jongens ook voor.’’

Ajax D2 staat nu tweede achter koploper FC Volendam D1. Het verschil is opgelopen – mede door de 4-2 nederlaag tegen de Volendammers op de Toekomst – tot vijf punten. De D2 speelt zaterdag een (vriendschappelijke) thuiswedstrijd tegen Flevo Boys D1. De wedstrijd wordt vanaf 09:30 uur gespeeld op de Toekomst en is gratis toegankelijk.

Ajax A2 boekte een mooie zege op Roda JC A1 Ajax A2 boekte een mooie zege op Roda JC A1

Ajax A2 – Roda JC A1 3-1

De A2 wachtte zaterdag voor eigen publiek een krachtmeting met Roda JC. De ploeg van jeugdtrainer Gery Vink kende, door het doelpunt van Djarno Hofland, en het prima spel een sterke start. Iljaas Rodjan leverde de voorzet bij de treffer. Onnodig balverlies vormde de inleiding op de 1-1. Na rust stelden Rodjan (goede goal uit corner) en Davi Lizardo orde op zaken op de Toekomst.

,,Dit was een topwedstrijd en een interessante ontmoeting tegen een A1 van een profclub. De uitslag had hoger uit kunnen vallen dan 3-1'', vond A2-trainer Vink. De A-junioren spelen in de landelijke eerste divisie A. ,,We kregen veel kansen en speelden goed. Zo werd onder meer een doelpunt, na een vierdubbele een-twee, afgekeurd wegens buitenspel. De jongens maken een goede ontwikkeling door. Onze start was ook ‘zwaar’. Dat kwam ook doordat spelers teleurgesteld waren dat zij niet in de A1 kwamen. Dat is later positief omgezet. De ontwikkeling die de spelers doormaken vind ik zeer positief.’’

Ajax A2 is lijstaanvoerder in de eerste divisie A. De voorsprong op de nummer 2 Willem II/ RKC bedraagt drie punten. De Ajacieden spelen zaterdag een bekerwedstrijd. Om 12:30 uur treden de Ajacieden van Vink aan voor een uitwedstrijd tegen Heerenveen/Emmen A1.

Bekijk de samenvattingen van de D2 & A2 vandaag op Ajax TV

Tekst en foto: Ajax.nl

Bekijk hier alvast het Toekomst Journaal van afgelopen week