Menu
AEGON Toekomst Journaal: D2 & C2

AEGON Toekomst Journaal: D2 & C2

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de D2 en de C2 aan het werk. De D2 (foto) gaf het goede voorbeeld met een 6-1 overwinning op SV Diemen D1. De C2 boekte een uitstekende zege (2-1) op PSV C2.

Het optreden van Ajax D2 stemde trainer Heini Otto meer dan tevreden. Donyell Malen droeg liefst drie treffers bij aan de 6-1 overwinning op PSV C2. Kick de Goede was tweemaal trefzeker, terwijl Rayan el Azrak de zesde en laatste treffer voor zijn rekening nam.
Heini Otto: ,,Het was een aardige wedstrijd, zeker gezien de omstandigheden. Het waaide erg hard het hele duel'', blikte Otto terug. ,,Toch hebben we vrij goed gevoetbald. Vooral ook met plezier en beleving; dat is wat ik wil zien bij de jongens. Er werd ook heel veel tegen paal en lat geschoten. De uitslag had dus hoger kunnen uitvallen.’’ Vooraf stond de D2 één punt voor (met ook één duel meer gespeeld) op Volendam. Omdat Volendam afgelopen weekend verloor, is het gat nu 4 punten in het voordeel van de Amsterdammers.

Ajax C2 versloeg voor eigen publiek PSV C2. Ajax C2 versloeg voor eigen publiek PSV C2.

De C2 van trainer Orlando Trustfull was zaterdag gastheer van PSV C2. Abdelhak Nouri en Gino Dekker troffen doel in de topper tegen de Eindhovense talenten. ,,Naar omstandigheden werd er goed gevoetbald. Ondanks de sterke tegenwind in de eerste helft, werd er vrij aardig gecombineerd'', kijkt Trustfull op zijn beurt terug op de zege van zijn Ajacieden. ,,We kregen, ondanks de lastige omstandigheden, ook genoeg kansen en kansjes. Ook PSV kreeg kansen, maar gelukkig keepte mijn doelman Joost Meendering een uitstekende wedstrijd. Het biedt perspectief dat we zoveel creëren, nu nog beter afronden… Want het aantal kansen verhoudt zich niet tot het aantal doelpunten dat we maakten. Helaas mocht het niet zo zijn dat er meer doelpunten uitrolden. We speelden goed en verzorgd voetbal. Over de hele wedstrijd gezien was Ajax de betere partij.''

De C2 kwam voor de winterstop uit in een najaarscompetitie. De nieuwe competitieopzet is nu drie wedstrijden onderweg en de Ajacieden blijven de goede prestaties doortrekken. ,,De jongens ontwikkelen zich goed, en dat is toch het belangrijkste’’, besluit Trustfull.

Bekijk alle Ajax-treffers van de C2 en D2 dinsdagavond in Ajax TV op Eredivisie Live!

Bekijk hier alvast het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week