Menu
AEGON Toekomst Journaal: D2 & C2

AEGON Toekomst Journaal: D2 & C2

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze laatste aflevering staat deels in het teken van de kampioenswedstrijd van de D2. Ook de laatste wedstrijd van de C2 komt voorbij. Beide Ajax-elftallen troffen de leeftijdgenoten van FC Utrecht tegenover zich.

Het was een succesvol weekeinde voor de jeugdopleiding van Ajax. Nadat ’s ochtends de D2 zich had laten kronen tot kampioen, stelde ’s middags ook de A2 de titel veilig. Zaterdag is de F1 het laatste jeugdelftal van Ajax dat kampioen kan worden. In de rust van Ajax - FC Twente (zondag) lopen alle jeugdkampioenen hun traditionele ereronde in de Amsterdam ArenA.

Lees hier het uitgebreide verslag van de kampioenswedstrijd van Ajax D2

Lees hier het uitgebreide verslag van de kampioenswedstrijd van Ajax A2

Ajax C2 besloot het seizoen 2010 - 2011 met een gelijkspel en een derde plek. Ajax C2 besloot het seizoen 2010 - 2011 met een gelijkspel en een derde plek.

Ajax C2 besloot het seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht C2. Orlando Trustfull sloot zijn eerste seizoen als Ajax-jeugdtrainer met een voldaan gevoel af. ,,Ik was heel tevreden over de oplossingen die we zochten en vonden’’, blikt Trustfull terug op het laatste treffen. De Ajacieden kwamen wel moeizaam op gang en incasseerden voor rust een tegentreffer. ,,De eerste vijftien á twintig minuten hadden we moeite om onder de druk van Utrecht uit te komen. Later ging dat beter. De Utrechters speelden puur op fysiek en snelheid; het was de bal naar voren schieten en er achteraan rennen. Nieuw is dat niet voor ons; zo spelen de meeste tegenstanders tegen Ajax.’’

Na de pauze loodste spits Adnan El Idrissi de Ajacieden met twee treffers voorbij de Domstedelingen. Uit een strafschop maakten de Utrechters alsnog gelijk. Zian Flemming en Kaj Sierhuis speelden als D-junioren mee met de C’tjes van Trustfull. Met het laatst veroverde punt besluit de C2 het voetbaljaar als derde.

Bekijk later deze dinsdag de hoogtepunten van de duels van de D2 en C2 in het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst: Ajax.nl
Foto's (kop en midden): Ajax.nl/ Louis van de Vuurst
Foto onder: Ajax.nl/ Herman Arendse

Ook de A2 leverde een fraaie prestatie met de titel in de Eerste Divisie voor A-junioren. Ook de A2 leverde een fraaie prestatie met de titel in de Eerste Divisie voor A-junioren.